Zonsopgang Berg | njHiking.com (2023)

Zonsopgang Berg | njHiking.com (1)

Wandel door een dicht bos voordat je naar Sunrise Mountain klimt voor uitzicht over het noorden van New Jersey vanaf de Appalachian Trail.

8,5 mijl.Matig tot moeilijk, typisch ruig pad in Noord-Jersey.

  • Korter– Uitgebreid trailsysteem, gebruik de trailkaart om kortere opties te creëren.
  • Langer, ~10 mijl – Passeer Stony Book en neem Tower (GROEN) terug.Hieronder vermeld.
  • In de buurt, dit perceel: Stony Lake Loop.
  • In de buurt:Sunrise Mountain - Culvers Gap;Culvers Gap - Blue Mountain; Blauwe berglus;Tillman ravijn;Steenachtige Beekwatervallen.
  • Casual dagje uit– Combineer een rit naar het uitzicht bij zonsopgang en loop een stukje over de Appalachian Trail, of voeg een korte wandeling toe bijTillman ravijnen stop bijKarnemelk valt.

Onze twee centen:

De AT is hier niet zo rotsachtig als dichter bij de Gap. Steady rocky uphill op de nadering van de Appalachian Trail. Stony Brook kan in gebieden nat zijn en heeft verschillende stroomovergangen via rotsen of boomstammen.

Bijgewerkt:5/2023– Kleine bewerkingen, toegevoegde foto's; opnieuw gewandeld 4/2023.Ouder wijzigingslogboek onderaan de pagina.

Kaart:

Kittatinny-padenof een parkplattegrond is mogelijk verkrijgbaar bij het parkkantoor bij de ingang. Volg mee op uw smartphone met onze interactieve kaartlink hierboven.

OPMERKING:Er is een Blue Mountain-lus van 17 mijl gemaakt die sommige namen / kleuren van paden (Swenson, Cartright) van oudere kaarten beïnvloedde. Onderstaande aanwijzingen zijn actueel.

Boeken:

Gedetailleerde trailbeschrijvingen gevonden inKittatinny-padenen deHet New Jersey Walk-boek. Een vergelijkbare maar langere route van 9,5 mijl is binnen60 wandelingen binnen 60 mijl: New York City.

Een lus van 5,9 mijl in Stokes die Sunrise Mountain niet inneemt, is te vinden inWandelen in New Jersey (2023).

Parkeren:N41.20292° W74.77338°

Stokes State Forest, 1 Coursen Rd, Branchville, NJ 07826. Opmerking:Dit is voor de hoofdingang bij het parkkantoor. De wandeling begint op de parkeerplaats van Stony Lake, die geen straatadres heeft.

Neem Rt 206 North tot u Stokes binnenrijdt, passeer Rt 636 en sla dan rechtsaf naar de ingang van het park. Rij Coursen Rd af en sla aan het einde rechtsaf om bij het pad te komen (volg de borden naar Stony Lake).

Tarief:In rekening gebracht van Memorial tot Labor Day.Info over de NJ State Park Pass.

Toiletten:

Bij het bezoekerscentrum. Ook bij Stony Lake (berg op vanaf de parkeerplaats) van Memorial tot Labor Day.

In de buurt van deze parkeerplaats, op de parkeerplaats van Kittle Field, kunnen de badkamers open zijn als die van Stony Lake dat niet zijn.

Ongeveer halverwege de wandeling is eenrustiekbijgebouw op de parkeerplaats van het uitzichtpunt bij de zonsopgang. Het perceel ligt iets boven het pad, aan de rechterkant. Ter info, het slot aan de dameszijde vergrendelt niet.

Wandelroutes:

Overzicht:Blue Mountain Loop (BLAUW) – Blue Mountain Loop Connector (ZWARTE PUNT op BLAUW) – Appalachian Trail (WIT) – Stony Brook (BRUIN).

Optioneel:Voordat je begint, of na je wandeling, loop je vanaf de parkeerplaats naar boven om uit te checken bij Stony Lake, aangezien het niet langs deze wandelroute ligt.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (2)

0.0– Loop vanaf de parkeerplaats richting de trail kiosk en dan langs het metalen hek. Er zijn meerdere trail markers op een boom. Begin Blue Mountain (BLAUW) te volgen.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (3)

0.1– Ga verder op Blue Mountain (BLUE). [Stony Brook (BRUIN) en Tower (GROEN) vertrekken naar rechts en zullen de terugweg zijn].

1.8– Blijf Blue Mountain (BLUE) volgen. [Tinsley (GEEL) valt in vanaf de RECHTS, en staat even op één lijn.]

1.9– Sla RECHTS om verder te gaan op Blue Mountain (BLUE). [Tinsley (GEEL) gaat rechtdoor.]

2.2– Kom aan bij een hut. Blijf Blue Mountain (BLUE) volgen.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (4)

Zoek naar markeringen op het open terrein, ruim rechts van het bijgebouw en in de buurt van waar vroeger een schuilplaats voor houtstapels stond (zie hieronder). (Ik weet niet zeker of ik dat bijgebouw ooit heb gecontroleerd - mijn wandelinstinct zegt me dat ik het moet vermijden).

Zonsopgang Berg | njHiking.com (5)

2.8– Sla RECHTS om verder te gaan op Blue Mountain (BLUE). [Swenson (ROOD) gaat rechtdoor].

3.7– Steek de Sunrise Mountain Road over en ga verder op de Blue Mountain (BLUE), die bergopwaarts gaat.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (6)

3.9- Kom aan bij een schuin stuk rotsgebied met een breed uitzichtpunt. Dit is bergafwaarts kijken en het was een steilere klimmer dan het lijkt.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (7)

Het helpt om op een grote rots te staan ​​en rond/door de bomen te gluren. En die rotsen vormen een leuke pauzeplek.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (8)

Het uitzicht verandert afhankelijk van of de bladeren aan zijn. En ook hoeveel de bomen in de loop der jaren zijn gegroeid.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (9)
Zonsopgang Berg | njHiking.com (10)

De foto's hierboven met felgroene bladeren zijn gemaakt in mei 2021 en de volgende twee in oktober 2012.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (11)

In het noorden ligt het High Point Monument in de verte (aan de linkerkant als je de heuvel op gaat). Deze foto is gemaakt met een zoomlens.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (12)

Het is nu misschien moeilijker om het monument tussen de bomen te zien. Het is te zien door de eenzame groenblijvende boom, maar dat is minder duidelijk als alle bomen groen zijn.

Ga bergopwaarts. Begin binnenkort Blue Mountain Loop Connector (ZWARTE PUNT op BLAUW) te volgen wanneer Blue Mountain (BLAUW) naar links vertrekt.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (13)

4.2– Sla RECHTS af en volg nu de Appalachian Trail (WIT). Het is meestal vlak langs de bergkam. Passeer een kort zijpad naar een nu erg verduisterd zicht; zal het waarschijnlijk niet merken.

4.4– Passeer de parkeerplaats voor het uitkijkpunt Sunrise Mountain (het is boven en aan de rechterkant). Er is een rustiek bijgebouw op het perceel en een informeel pad er naar toe vlak voor het perceel. Ga verder de stenen trappen op.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (14)

Aan de linkerkant is een kort pad naar een meer open uitzicht vanaf Sunrise Mountain. Panorama, normaal en zoom:

Zonsopgang Berg | njHiking.com (15)
Zonsopgang Berg | njHiking.com (16)
Zonsopgang Berg | njHiking.com (17)

Blijf Appalachian Trail (WHITE) volgen en ga al snel omhoog om een ​​groot paviljoen te naderen.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (18)

4.6– Loop door het grote stenen paviljoen. Er zijn uitzichten vanaf het paviljoen en beide zijden van de bergkam, hoewel enigszins verduisterd door struikgewas.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (19)

Uitkijkend vanuit het paviljoen.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (20)

Sunrise Paviljoen Leuke weetjes:Het Civilian Conservation Corps (CCC) legde tussen 1933 en 1942 de Sunrise Mountain Road aan, richtte paviljoens, afdakjes en hutten op, damde beekjes af om Lake Ocquittunk en Skellinger Lake te creëren, en plantte honderden bomen in het bos van 1933 tot 1942.[Bron: Parksite.]

Zonsopgang Berg | njHiking.com (21)

Uitzicht naar het oosten, uitkijkend over New Jersey.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (22)

Zicht naar het westen vanaf het paviljoen.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (23)

Blijf de Appalachian Trail (WHITE) volgen – net na het paviljoen buigt het pad naar links als je in de rijrichting kijkt (zuiden). [Er lijkt een pad naar de stenen pilaar te gaan, maar dat is het niet.]

Zonsopgang Berg | njHiking.com (24)

Ga verder op Appalachian Trail (WIT).

Zonsopgang Berg | njHiking.com (25)

5.5– Passeer Tinsley (GEEL) aan de rechterkant en een ongemarkeerd pad gaat naar links. Blijf de Appalachian Trail (WHITE) volgen.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (26)

5.6– Na de kruising met Tinsley wordt het pad even vlakker en gaat dan bergopwaarts in een gedeelte met evergreens. Net daarna is aan de rechterkant een gemakkelijk te missen kort zijpad naar een uitzichtpunt.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (27)
Zonsopgang Berg | njHiking.com (28)

Sunrise Mountain Road eigenlijkzojuistonder dit gezichtspunt. Keer terug naar de Appalachian Trail (WIT).

6.9– Sla RECHTS af en volg nu Stony Brook (BRUIN). Er is een klein bord voor de Appalachian Trail-schuilplaats op deze kruising.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (29)

Langere optie, ~10 mijl:Zie hieronder.

Een schuilplaats voor de Appalachian Trail bevindt zich aan de rechterkant, maar; zal het waarschijnlijk niet merken. Stony Brook (BRUIN) is rotsachtig en kan behoorlijk nat zijn, omdat het langs een beek volgt.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (30)

7.1– Steek de Sunrise Mountain Road over.

7.7- Blijf Stony Brook (BRUIN) volgen terwijl deze naar links draait en een breder, vlakker en minder rotsachtig pad wordt.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (31)

8.0– Toren (GROEN) komt van links binnen en vormt korte tijd samen met Stony Brook (BRUIN).

8.3– Sla RECHTS en volg Stony Brook (BRUIN)/Toren (GROEN) [Coursen (BLAUW dat groen lijkt) begint verderop].

Ga verder op Stony Brook (BRUIN)/Toren (GROEN) terug naar de parkeerplaats.

Langere optie, ~10 mijl

In plaats van af te slaan naar Stony Brook (BRUIN), gaat u verder op de Appalachian Trail naar de volgende kruising, met Tower (groen).

Er is een brand toren en een uitzicht net voorbij de kruising.

Zonsopgang Berg | njHiking.com (32)
Zonsopgang Berg | njHiking.com (33)

Nadat je de toren hebt uitgecheckt, volg je de toren (groen) terug naar de parkeerplaats.

—-
Gewandeld: 4/9/23.
Gewandeld: 10/4/15.
Gewandeld: 14/10/12. Trailblog: “Zonsopgangberg in de herfst
Gewandeld: 22-05-10. Trailblog: “Zonsopgangberg in de Lente

Bijgewerkt:10/2020 –Pagina vernieuwd, niet opnieuw bezocht. Beschrijving/Interactieve kaart aangepast om naamswijzigingen weer te geven als gevolg van de aanleg van de Blue Mountain Trail.8/2017:Link naar parkkaart.

10/2015: De aanwijzingen herzien om de Station Trail (lichtgroen) uit te sluiten, die gesloten is en van de kaarten wordt verwijderd; ga in plaats daarvan verder op Stony Brook (bruin).Met dank aan Jessica O. voor de bijgewerkte info.10/2012:Beschrijving bijgewerkt, nieuwe set foto's en GPS-coördinaten toegevoegd.

Dit bericht kan gelieerde links bevatten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze worden gedaan zonder dat het u iets kost.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 23/11/2023

Views: 6087

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.