Waar te gaan Sandboarden | Tripping.com Verhuur | TRIPPEN (2023)

Sandboarden groeit snel in populariteit en vereist slechts twee dingen: een grote zandduin en een berijdbaar oppervlak - dit kan een slee zijn die speciaal is gemaakt voor duinen, een gewoon boogieboard of een professionele sandboard (die lijkt op en wordt gebruikt als een snowboard) . Fans van deze activiteit zoeken over het algemeen naar de hoogste duinen, die normaal gesproken niet op stranden te vinden zijn, maar in plaats daarvan bestaan ​​in woestijngebieden, bergketens en andere omgevingen die harde wind uitnodigen en eroderende rotsformaties hebben. De volgende bestemmingen lijken misschien ongewoon voor openluchtrecreatie, maar hebben de aandacht getrokken in de sandboardgemeenschap vanwege spannende drops en unieke uitzichten. Pak de familie of vrienden in en stel uzelf en uw dierbaren voor aan spannende duinritten.

1.Sand Mountain - in de buurt van Fallon, NV

Duinhoogte: ~600 ft.

Rijd ongeveer een halfuur ten oosten van Fallon op Highway 50, bijgenaamd "The Loneliest Road in America" ​​vanwege de grote stukken onbewoond land, totdat u het Sand Mountain Recreation-gebied bereikt, waar een drie kilometer lange onverharde toegangsweg naar het noorden leidt naar een grote, indrukwekkende zandduin. Duizenden jaren geleden was een groot deel van westelijk Nevada bedekt met een diep meer; na verloop van tijd erodeerden krachtige winden en verplaatsten stukken kwarts naar torenhoge hellingen, die nu worden gebruikt voor onderzoek en recreatie. Locals reizen naar Sand Mountain voor activiteiten zoals motorcross en off-road rijden, maar nu sandboarden steeds populairder wordt, komen meer bezoekers handmatig door de duinen rijden. Toiletten zijn aanwezig op de camping, maar neem voldoende water mee. Daggebruikskosten zijn $ 40 (geldig voor zeven dagen), hoewel de toegang op dinsdag en woensdag volledig gratis is.

2.Koraalroze zandduinen - nabij Kanab, UT

Duinhoogte: maximaal ~ 10 ft

Dit staatspark langs de zuidwestelijke grens, een van de vele natuurlijk mooie plekken in Utah, krijgt zijn roze tint door de slijtage van nabijgelegen Navajo-zandsteen. Om Coral Pink Sand Dunes te bereiken, duurt het ongeveer 40 minuten vanaf Kanab via Highway 89 en Hancock Road, maar de rotonde reis verlost zichzelf zodra je de uitgestrekte, met pijnbomen omzoomde woestijnoase en zijn unieke rotsformaties ziet. Samen met kleine duinen voor beginnende sandboarders, biedt het park een prachtige speeltuin voor ATV-enthousiastelingen, wandelaars en fotografen; overweeg om te stoppen bij het Tiger Beetle Conservation Area in de buurt van de hoofdweg, waar off-road rijden verboden is en zeldzame insecten gedijen in grof zand (en zichzelf 's nachts begraven). Voorzieningen, waaronder douches, toiletten en het bezoekerscentrum zijn geclusterd naast de zuidelijke parkeerplaats. Daggebruikskosten zijn $ 8 en $ 3 voor lokale senioren, met kamperen voor $ 20.

3. Great Sand Dunes National Park - nabij Alamosa, CO

Duinhoogte: ~750 ft.

Aan de voet van het Sangre de Cristo-gebergte in het zuiden van Colorado liggen de hoogste zandduinen van Noord-Amerika; bereid je na een rit van 26 mijl naar het noorden op Highway 150 voor op een spectaculair uitzicht op de bergen terwijl je door honderden meters zand vaart. Hoewel deze hoge woestijn en zijn hoekjes en gaatjes erg stil zijn, kunnen krachtige winden soms overweldigend zijn. Als jij of anderen het sandboarden beu zijn, wandel dan naar Zapata Falls, toegankelijk via een grot in de buurt van een camping aan de andere kant van Highway 150. Een scala aan planten en dieren leeft in de heuvelachtigere gebieden en jagen is toegestaan ​​tijdens het herfstseizoen in Great Sand Dunes National Preserve (aan dezelfde kant van de snelweg als Zapata Falls). Om een ​​echt sandboard te huren, ga je naar de Great Sand Dunes Oasis in de aangrenzende stad Mosca, maar ga niet sandboarden tijdens sneeuwweer om schade te voorkomen en pas op voor krachtige hitte die in het zand zelf wordt opgeslagen in de hoge zomer. Afhankelijk van de grootte van uw auto, liggen de toegangsprijzen voor het park tussen $ 7 per persoon en $ 15 per niet-commercieel voertuig (kosten worden niet tegelijkertijd in rekening gebracht). Campings bevinden zich bij Piñon Flats en kosten $ 20 tot $ 80 per nacht.

4. Great Sand Dunes National Park - nabij Alamosa, CO- Silver Lake, MI

Duinhoogte: niet gespecificeerd

Silver Lake in Michigan is de meest oostelijke bestemming in de Verenigde Staten waar privé-ATV's tussen 1 april en 31 oktober in de duinen zijn toegestaan, waardoor het een zeer populaire plek is voor allerlei soorten zandgerelateerde sportevenementen, waaronder rally's met monstertrucks. Het staatspark kijkt uit op Lake Michigan, maar de gebieden waar bezoekers komen genieten van de duinen kijken uit op een heel klein Silver Lake, dat in de zomer wordt gebruikt om te zwemmen en vissen. Mensen van buiten de stad die jaloers zijn op de actie van het voertuig of mensen die willen sandboarden, kunnen materiaal huren bij lokale bedrijven zoals The Sand Box, Wild Bill's ATV of Silver Lake Buggy Rentals. Nadat je in het zand hebt gespeeld, maak je een wandeling over Lighthouse Drive naar Little Sable Point Lighthouse, een 35 meter hoge bakstenen toren gebouwd in 1870 die er elegant uitziet met Lake Michigan op de achtergrond. Toegang tot Silver Lake State Park kost tussen $ 20 en $ 29, afhankelijk van het seizoen.

5.Jockey's Ridge State Park- Nags Head, NC

Duinhoogte: ~ 100 ft.

De reeks barrière-eilanden binnenNoord Carolinabekend als de Outer Banks ziet veel winderig weer, waardoor plaatsen zoals Jockey's Ridge State Park vatbaar zijn voor veranderende zandhoogtes. In tegenstelling tot de meeste Amerikaanse parken op deze lijst, brengt Jockey's Ridge geen kosten in rekening voor toegang, maar het gebied is uitsluitend voor dagelijks gebruik en er is geen ruimte om te kamperen. Naast wandelen, kiteboarden en deltavliegen (lessen worden aangeboden in de buurt van het bezoekerscentrum), kunnen gasten van 1 oktober tot 31 maart sandboarden in het daarvoor bestemde gebied; degenen die sandboards met voetbinding gebruiken, moeten een gratis vergunning krijgen van het parkkantoor. Om meer te weten te komen over de lange geschiedenis van Jockey's Ridge en omgeving, kun je de tentoonstellingshal in het bezoekerscentrum bezoeken voor verhalen over piraten, koloniale overheersing en weerrecords.

6.Slowinski Nationaal Park- Łeba, woiwodschap Pommeren, Polen

Duinhoogte: niet gespecificeerd

De Baltische kust van Polen roept misschien niet meteen beelden op van glooiende zandduinen, maar het Słowiński National Park, opgericht in 1967, tart wat we traditioneel als Europees beschouwen. Juli is hier typisch de warmste maand; zowel lokale bewoners als bezoekers komen paardrijden, stoeien in het water en deelnemen aan zandgerelateerde activiteiten. Sandboarden is niet zo populair geworden als in de andere genoemde landen, maar dit tijdverdrijf groeit tot het punt waarop toeristen misschien een medepersoon vinden die deelneemt aan de groeiende sport. Tussen de moerassen en heidevelden van Słowiński bevinden zich veengebieden met watervogels, zoals zwarte ooievaars, oehoes, raven, kraaien en aalscholvers. Breng insectenspray mee voordat je naar de camping komt, die alleen geopend is tussen 1 mei en 30 september. De toegangsprijs is 6 zloty per volwassene en 3 zloty per kind.

7.Cerro Negro-vulkaan - nabij León, León Department, Nicaragua

Duinhoogte: ~ 300 meter vanaf de krater

Hoewel sandboarden meestal een strand- of woestijnactiviteit communiceert, genieten Nicaraguanen en toeristen van dezelfde geneugten op de hellingen van een actieve vulkaan, bijna een uur van de Pacifische kust. Maak je geen zorgen - er zijn geen uitbarstingen meer geweest sinds 1999. Lokale wandelingen brengen bezoekers naar de top van de steile, rotsachtige vulkaan vanaf de standaard toegangsprijs van $ 5; rond de krater, let op mogelijk giftige rook en gas. Vanaf daar daal je een reeks vulkanisch gesteente af totdat je de weelderige, met regenwoud bedekte basis van Cerro Negro bereikt. Tours zorgen ervoor dat je niet verdwaalt - boek een avontuur bij bedrijven zoals Vapues Tours, El Perezoso Agencia de Turismo Responsable of Eco-Camp Expeditions - allemaal gevestigd in León.

8. Great Sand Dunes National Park - nabij Alamosa, CO

Duinhoogte: ~ 300 ft.

Japanheeft veel interessante toeristische attracties - een daarvan is een cluster van zandduinen in de prefectuur Tottori met uitzicht op de Japanse Zee. Dit over het hoofd geziene strand, een onwaarschijnlijk geografisch kenmerk, trekt jaarlijks miljoenen Aziatische bezoekers als onderdeel van het grotere San'in Kaigan Geopark. Hier komen mensenmassa's samen om anderen van de duin naar het water te zien glijden, omringd door een dennenbos en paragliders. Probeer indien nodig een cursus sandboarden aan de overkant van de straat bij de Rakudaya Omiyage om je vaardigheden aan te scherpen met professionals. Nadat je in de duinen en in de zon bent geweest, bezoek je het openluchtzandmuseum, een galerij met tijdelijke sculpturen gemaakt van Tottori-zand. Slecht weer maakt het officiële "sandboardseizoen" van 15 april tot 30 november - Japan wordt behoorlijk koud en nat in de winter.

9.Sam-zandduinen - Jaisalmer, India

Duinhoogte: ~ 200 ft.

Traditioneel bekijken reizigers in de uitgestrekte Thar-woestijn in West-India de adembenemende, eindeloze duinen door rond zonsondergang een ritje op een kameel te maken. Een modernere en opwindendere methode om te genieten van Sam Sand Dunes - boarding - neemt je mee de heuvels van de oude Indusvallei af op een manier waarvoor geen gids nodig is. Als je in het duingebied bent, overweeg dan om tijd door te brengen in een redelijk geprijsde woestijnresidentie, een accommodatie die wordt geflankeerd door lokale verkopers, livemuziek en volksdansen. Elk dorp heeft zijn eigen smaak en voorzieningen; vergeet echter niet een bezoek te brengen aan de middelgrote ommuurde stad Jaisalmer, slechts 40 kilometer ten oosten, bijgenaamd de 'Gouden Stad' vanwege de koperachtige, eeuwenoude zandstenen architectuur. Andere veelbesproken hoogtepunten zijn de onmisbare zonsondergangen (elke avond vormt zich een menigte) en beschikbare 4WD-tochten door een nabijgelegen oase. Houd er voordat u uw reis plant rekening mee dat de duinen in de zomer te veel warmte absorberen voor comfortabele woestijnactiviteiten.

10.Hungry Head Sand Dunes - Hat Head, New South Wales, Australië

Duinhoogte: ~ 170 ft.

Australiërs hebben de reputatie te genieten van buitensporten en recreatie; Het is niet verwonderlijk dat dit enorme land dol is op sandboarden en nogal wat gevestigde locaties heeft voor duinsurfen. Het weelderige toevluchtsoord Hat Head National Park in New South Wales is een toevluchtsoord voor beschermde vogels en vlinders, en tussen mei en november trekken walvissen langs de kust. Sandboarden kan slechts een onderdeel zijn van een leuk uitje in Hat Head, naast verschillende waardevolle paden en uitkijkpunten rond het park. Als je eenmaal de prachtige Smoky Cape Lighthouse een paar kilometer verderop aan de noordkust hebt gezien, ga dan naar Hungry Head en kijk hoe hoog je zandschip door de duinen kan varen, of speel gewoon met beginners dichter bij het strand. Toegangsprijzen zijn $ 8 per voertuig met parkeren op de Hungry Gate Campground.

Dit artikel is geschreven door Juliana Cohen

18 februari 2016

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 30/11/2023

Views: 6327

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.