NJ is de thuisbasis van tientallen toppen boven de 300 meter, en ze liggen allemaal in Noord-Jersey (2023)

New Jersey is de thuisbasis van enkele van de meest idyllische plekken om te wandelen en fietsen aan de oostkust, en hoewel het misschien geen wolkenkrabbers à la Denali heeft, heeft het tientallen toppen met een hoogte van meer dan 300 voet. En al die bergen liggen toevallig in Noord-Jersey.

Van een toepasselijk genaamde top waar drie staten vanaf één plek kunnen worden bekeken tot een piek waar de zonsopgangen tot de beste behoren, de machtigste bergtoppen van de staat zijn allemaal binnen handbereik. Hoewel de meeste drukbezochte paden zijn die naar mooie uitzichtpunten leiden, zijn sommige geen ontspannen wandelingen in het bos (inclusief doornen en dichte begroeiing), dus denk goed na voordat je naar buiten gaat voor dat volgende avontuur.

NJ is de thuisbasis van tientallen toppen boven de 300 meter, en ze liggen allemaal in Noord-Jersey (1)

De meeste toppen liggen in de Kittatinny Mountains en de Hooglanden, met de meeste in de provincies Sussex, Passaic en Warren. De provincies Morris en Bergen stonden ook op de lijst, met verschillende toppen van meer dan 300 voet.

DeNew Jersey 1K-clubheeft 52 toppen in de staat geteld die boven die 300 meter uitstijgen. De 1K Club bestaat uit een groep gelijkgestemde mensen wiens doel het is om de hoogste bergen van de staat te beklimmen terwijl ze enkele minder bekende gebieden in de staat verkennen. Enkele belangrijke toppen in New Jersey, waaronder de fantastische Blue-, Bird- en Rattlesnake-bergen in Walpack, ontbreken op de clublijst van 52. Het aantal zou dichter bij de 60 of meer kunnen liggen,volgens peakbagger.com, een online bron voor op de top gerichte wandelaars.

En ja, "peak bagger" is een echte term voor degenen die de uitdaging aangaan om alle toppen boven een bepaalde hoogte in een bepaald geografisch gebied te beklimmen.De 46erszijn piekbaggers die alle 46 toppen in de Adirondack Mountains in New York hebben beklommen, en deCatskill 3.500 clubbeklimt de hoogste toppen in de Catskills. New Hampshire heeft deAppalachian Mountain Club Four Thousand Footer Club, gevormd voor diegenen die de Witte Bergen van de staat willen verkennen.

(Video) THIS IS WHAT $699K GETS YOU IN MAYWOOD, NEW JERSEY HOUSE! TOUR

NJ is de thuisbasis van tientallen toppen boven de 300 meter, en ze liggen allemaal in Noord-Jersey (2)

Voor een voorproefje van wat New Jersey te bieden heeft, zijn hier de 10 hoogste bergen om te verkennen en hoe je er kunt komen:

Eervolle vermeldingen:

 • Het hoogste punt van Morris County, gemarkeerd met een groot rood bord, bevindt zich in het Mahlon Dickerson-reservaat en is te bereiken via een pad langs Weldon Road in Jefferson. Op 1.350 voet haalde het de top 10 niet helemaal, maar het is nog steeds het ontdekken waard. Er zijn verschillende paden die aansluiten, maarhet gemakkelijkste pad is toegankelijk via de parkeerplaats Saffin Pond, volgens AllTrails, een populaire mobiele app voor fitness en reizen die wordt gebruikt bij recreatieve buitenactiviteiten.
 • Boulder Pine Peak in West Milford in Passaic County stijgt tot 1.420 voet en heeft een ongemarkeerd maar onderhouden pad naar de top. Het kan worden bereiktvanaf parkeerplaats P7 op Clinton Road nabij Bearfort Waters(waarschuwing: voor de kavel is mogelijk een parkeervergunning vereist). Eenmaal daar kunnen wandelaars de Old Coal Trail volgen en rechtsaf de Split Rock Trail op om naar de top te stijgen. Leuk weetje: het pad is bezaaid met ongebruikelijke cairns, dit zijn door mensen gemaakte stapels of hopen rotsen.
 • Bearfort Mountain North, ook in West Milford, bereikt 440 meter boven de zeespiegel.Het gebied maakt deel uit van een bijna ononderbroken bergkam die de New York/New Jersey Green Pond Outlier wordt genoemd en heeft vrij uitzicht naar het oosten, inclusief uitzicht op New York City door een opening in de bergen,volgens de New Jersey 1K Club.Een wandelaar zegt dat het hoogste punt midden in het bos ligten biedt niet het beste uitzicht. Op bijna 400 meter hoogte op de Earnest Walker Trail kunnen wandelaars stoppen en genieten van het uitzicht vanaf de bergkam van de Ramapo Mountains, het Wyanoke Plateau en Sterling Forest in New York.

Wawayanda-berg (Vernon, Sussex County):1.460 voet

Deze plek, gebonden voor de achtste hoogste plek in de staat, is een plateau in de oostelijke rand van de Vernon-vallei. Het meest bekend om de 'Stairway to Heaven'-route, een drukbezochte promenade in Vernon,de eigenlijke top van de berg is zonder pad, maar kan worden bereikt door op de Appalachian Trail en Pinwheel Vista te springen.

NJ is de thuisbasis van tientallen toppen boven de 300 meter, en ze liggen allemaal in Noord-Jersey (3)

Bearfortberg (West Milford, Passaic County):1.480 voet

Het hoogste punt van Passaic Countybiedt een prachtig uitzicht op Terrace Pond. Wandelaars zeggen dat ze moeten parkeren op de parkeerplaats P7 en het Terrace Pond North-pad naar de top moeten volgen. Geniet van de "zwevende" ladder en loopbrug!

Hamburg-berg (Hamburg, Sussex County):1.495 voet

Wandelaars raden aan Route 23 naar het zuiden te nemen in Hamburg en af ​​te slaan op Route 517/Rudetown Road, en eenmaal daar Sand Pond Road op te gaan, waar een startpunt is voor de wandeling. Het is meestal off-trail, maar verschillende wandelaars hebben het onder de knie. Hoewel het niet veel een ongerept uitzicht biedt, heeft het wel een cairn die het hoogste punt markeert.

(Video) Touring an Luxurious $1.8M Mansion In High-end Edgewater NJ Community!

ratelslang (1.497 voet)en vogel (1492 voet)bergen (Walpack, Sussex County)

Deze toppen worden gecombineerd met Blue Mountain, die een hoogte heeft van 1.450 voet, langs de Kittatinny Ridge in Walpack, nabij de grens met Pennsylvania. Wandelaars zeggen dat Rattlesnake Mountain aanbiedingen heeftpanoramische uitzichtenvanaf het begin.

Het meest lonende pad, met open weiden en uitzichten, is langs de Appalachian Trail, maar er zijn verschillende toegangspunten op Brinks Road in Stokes State Forest, van Buttermilk Falls en Culvers Gap.

Pro-tip: Wandelaars zeggen dat de 11-mijlswandeling over het drietal bergen een van de moeilijkste is langs het New Jersey-gedeelte van de Appalachian Trail, met zeer rotsachtig en grillig terrein. Wees voorbereid!

Mount Tammany (Hardwick, Warren County):1.549 voet

Het is misschien pas de op vier na hoogste berg in de staat, maar Mount Tammany is misschien wel een van de meest populaire, enhet uitzicht vanaf de top is episch.Twee paden leiden naar de top, waar ze elkaar ontmoeten op een plek met uitzicht op de Delaware-rivier. Het rode pad, hoewel korter (1,5 mijl), is verreweg de steilste van de twee. Het blauwe pad is langer (2,5 mijl) maar heeft vaak de voorkeur vanwege de minder zware hellingen.

Pro-tip:Het Dunnfield Creek-parkeerterrein bij de I-80 west kan in het weekend om 9.00 uur vol zijn, dus kom vroeg aan.

(Video) Inside a $2.3M Summit New Jersey CUSTOM Home | Summit NJ Real Estate | NYC Suburbs

NJ is de thuisbasis van tientallen toppen boven de 300 meter, en ze liggen allemaal in Noord-Jersey (4)

Meervalberg (Hardwick, Warren County):1.560 voet

U wilt parkeren op Millbrook Road, als je kunt, passeer de metalen poort en spring op de Appalachian Trail. Het is redelijk moeilijk, maar het uitzicht is het waard: op een heldere dag kunnen wandelaars de Catskill Mountains in het noorden en de Poconos in het westen zien. Op de top is Catfish Tower, die 60 voet in de lucht stijgt. De toren wordt bemand door staatsbrandweermannen in de late winter en het vroege voorjaar en opnieuw in de herfst, en ze houden bosbranden in de gaten.

Leuk weetje:Catfish Tower viert volgend jaar zijn honderdste verjaardag als de oudste toren van de staatsbosbrandweer die nog in gebruik is.

Mount Mohican (Blairstown, Warren County):1.580 voet

Onofficieel Raccoon Ridge genoemd, de berg is de hoogste in Warren County en maakt deel uit van de Kittatinny Mountains. Het ligt langs de Appalachian Trail in Worthington State Forest en is gelegen tussen Mount Tammany en Catfish Mountain. Bekijk het als je wilteen matige tot inspannende wandeling die ongeveer 6 mijl in en uit duurt.

Leuk weetje:De bergkam is een uitstekende plek om tussen augustus en begin december migrerende haviken te zien passeren op hun reis naar het zuiden.

Paradijsberg (Walpack, Sussex County):1.606 voet

Op de berg, die tussen de bergen Catfish en Rattlesnake ligt,de top kan worden bereikt door de trappen op de Buttermilk Falls Trail te nemen, de brug over de top van de watervallen over te steken en vervolgens de steile wandeling naar boven te maken.De top bevindt zich in de buurt van een radiocommunicatietoren en hoewel het uitzicht misschien niet spectaculair is, is een reis naar Buttermilk Falls, de hoogste waterval van New Jersey, altijd een traktatie.

Zonsopgangberg (Montague, Sussex County):1.653 voet

Genoemd naar de glorieuze zonsopgangen gezien vanaf het uitkijkpunt op het oosten, zou Sunrise Mountain op de bucketlist van elke wandelaar moeten staan.

Vanaf de trailhead op Deckertown Turnpike doorkruis je comfortabel glooiend terrein langs de Appalachian Trail door hardhoutbos voordat je oversteekt naar steiler, rotsachtiger terreinleidend naar de 1.653 meter hoge top.

Pro-tip:De herfstmaanden bieden een prachtig uitzicht op de veranderende bladeren over de Kittatinny-vallei.

NJ is de thuisbasis van tientallen toppen boven de 300 meter, en ze liggen allemaal in Noord-Jersey (5)

Hoogtepunt (Wantage, Sussex County):1.803 voet

De hoogste piek in de staat behoort tot de toepasselijke naam High Point, de top van Kittatinny Ridge, gelegen in High Point State Park in Wantage. De plek biedt een panoramisch uitzicht op de Poconos in Pennsylvania, de Catskills in New York en de Kittatinny Mountains in New Jersey. Tijdens weekends en vakanties tussen Memorial Day en Columbus Day is het 220 meter hoge monument, opgedragen aan oorlogsveteranen, open voor degenen die de 291 treden naar de top willen beklimmen.

NJ is de thuisbasis van tientallen toppen boven de 300 meter, en ze liggen allemaal in Noord-Jersey (6)

Wil je gaan?Er zijn verschillende manieren om naar de hoogste plek van de staat te komen, inclusief opties om te parkeren op het terrein van Lake Marcia Beach in het park,wandel de 3,5 mijl lange Monument Trail-lus, of rijd en loop een klein stukje naar het monument.

Lori Comstock is te bereiken op Twitter:@LoriComstockNJH, op Facebook: www.Facebook.com/LoriComstockNJH of telefonisch: 973-383-1194.

FAQs

Is Wyckoff NJ wealthy? ›

It is considered one of the wealthiest communities in the state of New Jersey. It is also one of the fastest growing communities, with a growing population in the past several years. The population is predominantly of Italian descent.

What is the ethnicity of Bergen County? ›

Race & Ethnicity

The largest Bergen County racial/ethnic groups are White (54.5%) followed by Hispanic (21.0%) and Asian (16.5%).

What county in NJ is closest to NYC? ›

The Hudson and Bergen counties on New Jersey's Gold Coast are home to a number of settlements on the west bank of the Hudson River, directly across from New York City.

Who was Wyckoff NJ named after? ›

In 1720, the first settlers were recorded as John and William Van Voor Haze. There is reason to believe that the name Wyckoff is a derivation of the Indian word "wickoff" meaning high ground or "wickok" meaning water.

What's the richest town in NJ? ›

Richest Towns In NJ
 • Short Hills. The richest town in New Jersey is Short Hills. ...
 • Alpine. Bergen County's Alpine has a reputation for luxury and privacy. ...
 • Ho Ho Kus. ...
 • Essex Fells. ...
 • Saddle River. ...
 • Fair Haven. ...
 • Little Silver. ...
 • Glen Ridge.
Jun 26, 2023

What is the richest town in Jersey? ›

"Short Hills is the richest town in New Jersey and one of the country's wealthiest, with a median household income of $250,000. This places it in the top 1 percent of all cities in the United States when it comes to income, and many allege it's far wealthier than its $250,000 price tag."

What is the wealthiest county in NJ? ›

Richest and poorest NJ counties

Every county made gains in 2021 but the growth was uneven. Somerset County remained the state's wealthiest county for the sixth year in a row, with a per capita income that approached $114,000. Three counties were over $100,000.

What is the black population in North Bergen? ›

The racial makeup was 66.98% (40,705) White, 4.04% (2,456) Black or African American, 0.88% (535) Native American, 6.55% (3,979) Asian, 0.08% (49) Pacific Islander, 16.63% (10,107) from other races, and 4.84% (2,942) from two or more races.

What is the largest ethnicity in New Jersey? ›

Table
Population
White alone, percent 70.7%
Black or African American alone, percent(a) 15.4%
American Indian and Alaska Native alone, percent(a) 0.7%
Asian alone, percent(a) 10.5%
54 more rows

Is it cheaper to live in NJ and work in NYC? ›

Is it cheaper to live in NJ and work in NYC? Housing is generally cheaper in New Jersey than it is in New York City. This can be a big advantage if you want to save money on your monthly expenses. However, property taxes are higher in New Jersey than in NYC.

Is it cheaper to live in NJ and commute to NYC? ›

First of all, New Jersey is much more affordable than New York City, so you can save a lot of money on housing and other costs. There are many parks and nature trails, and the state is also home to the Jersey Shore and Atlantic City, which are popular vacation spots.

Where is the best place to live in New Jersey without a car? ›

Boston and Newark, New Jersey, are the top two cities to live without a car, according to CoworkingCafe's new study.

What celebrities are from Wyckoff NJ? ›

Wyckoff. Nick, Frankie, Joe and Kevin Jonas – aka the Jonas Brothers – grew up in Wyckoff, as did professional golfer Morgan Hoffman and professional football player Brian Toal. American Pie actress Tara Reid grew up in Wyckoff and famed NY Yankee Bucky Dent also called the town home.

What was the first permanent town in New Jersey called? ›

Bergen, founded in 1660, was New Jersey's first permanent European settlement. In 1664 the Dutch lost New Netherlands when the British took control of the land and added it to their colonies.

What nationality is Wyckoff? ›

The cumulative evidence presented here proves that the origin of the surname Wyckoff is Frisian and refers to a household or settlement on a bay, although many uninformed American descendants of Pieter Claessen Wyckoff continue to believe the name to be Dutch.

What is considered wealthy in NJ? ›

To be in the top 20% of earners, you need to make $181,484 annually, which is the second highest in the US. To be in the top 5%, you need to make at least $250,000 and up, which is tied for the highest threshold in the country.

What is the wealthiest school district in NJ? ›

Of active districts in New Jersey with at least 100 students, Rumson Borough School District – located in Monmouth County – ranks as the wealthiest.

What is the average income in Wyckoff NJ? ›

The average annual household income in Wyckoff is $234,436, while the median household income sits at $167,368 per year.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 29/11/2023

Views: 6085

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.