Joshua Tree National Park-ecologie (2023)

Bronnen/gebruik: Public Domain.

In het park zijn meer dan vijftig soorten zoogdieren, veertig soorten reptielen en zevenhonderd plantensoorten geïdentificeerd, waaronder de unieke boom waarnaar het park is vernoemd. Joshua Tree National Park ligt in Zuid-Californië, langs de grens van twee verschillende woestijnen die worden bepaald door hoogte- en neerslagpatronen: de Mojave- en Colorado-woestijnen.

(Video) Geology of Joshua Tree National Park

De Mojave-woestijn

Gelegen tussen de Great Basin Desert in het noorden en de Sonorawoestijn in het zuiden, is de Mojave-woestijn de kleinste van de vier woestijnen van Noord-Amerika. De westelijke helft van Joshua Tree National Park ligt op de zuidpunt van de Mojave, variërend van 2.000 tot 5.000 voet hoogte. Gemiddeld ontvangt de Mojave-woestijn jaarlijks ongeveer 3-5 inch regen, waarvan het grootste deel in de winter valt. Vanwege de lage jaarlijkse neerslag is de concurrentie om te overleven hevig, wat ertoe leidt dat sommige planten en dieren verdedigingsmechanismen ontwikkelen, zoals dodelijke gifstoffen en stekels om te overleven. De Mojave-woestijn heeft een iets koeler klimaat dan de Colorado-woestijn en wordt ook gekenmerkt door de duizenden Joshua Trees (Yucca brevifolia) afkomstig uit deze regio.

De Colorado-woestijn

De oostelijke helft van Joshua Tree National Park ligt aan de meest westelijke rand van de Colorado-woestijn, die deel uitmaakt van de Sonora-woestijn. Deze regio wordt gekenmerkt door lage hoogten (<2000 voet), hogere temperaturen, minder regenval en grote open ruimtes tussen bergketens. Vergeleken met de Mojave-woestijn lijkt de Colorado-woestijn op het eerste gezicht kaal. Het is de droogste regio van Noord-Amerika, maar herbergt eigenlijk een grotere diversiteit aan planten en dieren. Zo gaat de kangoeroerat zijn hele leven door zonder ook maar één druppel water te drinken. Een van de meest opvallende verschillen tussen de Mojave-woestijn en de Colorado-woestijn is dat de Joshua Tree hier afwezig is, terwijl andere planten, zoals de ocotillo, de rookboom en talloze holla-variëteiten gedijen, vooral in Cholla Cactus Garden en de Ocotillo Patch in de woestijn. zuidoostelijk deel van het park. De Cholla Cactus Garden ligt vlak bij de weg en is gevuld met een grote hoeveelheid teddybeer Cholla. Hoewel de holla-cactus er wazig uitziet en een schattige naam heeft, hebben ze de neiging om venijnig te springen en zich vast te klampen aan dieren in de buurt (inclusief mensen), daarom worden ze ook wel Jumping Cholla genoemd. De meeste dieren schrikken terug voor de teddybeer Cholla, maar woestijnbosratten bouwen hun nesten binnen deze soort om roofdieren weg te houden. Ongeveer anderhalve mijl van de Cholla Cactus Garden ligt de Ocotillo Patch. De ocotillo is een spichtige plant met doornige verticale takken en kan wel dertig voet lang worden. Vaak verward met een soort cactus, is de ocotillo een unieke soort die behoort tot een familie van Mexicaanse bomen. Het grootste deel van het jaar lijken de ocotillo's grijsachtig groen tot bruin, maar door neerslag ontbranden kleine, heldergroene bladeren die eraf vallen zodra de droge omstandigheden terugkeren. Ocotillos kunnen hun bladeren tot acht keer per jaar laten groeien, afhankelijk van de regenval, en tijdens de lente verschijnen rode vlamachtige bloemen op de toppen van hun takken.

Bronnen/gebruik: Public Domain.

De Pinyon Pine en Juniper Zone

(Video) Joshua Tree: Threatened Wonderland

De Mojave- en Colorado-woestijn zijn de dominante ecosystemen in het park, maar een derde, hooggelegen ecosysteem herbergt pinyon-dennen en jeneverbessen. Dit bosbos biedt overvloedige beschutting, schaduw en voedselbronnen in de hoogste berggebieden van het park.

Weer en klimaat

Dagelijkse hoge en lage temperaturen kunnen in Joshua Tree National Park tot wel 50 graden Fahrenheit variëren vanwege de droogte en de nabijheid van nabijgelegen bergen. Dit deel van Zuidoost-Californië ligt in een regenschaduwwoestijn, een plaats waar de topografie het klimaat bepaalt. Terwijl vochtige lucht vanuit de Stille Oceaan het binnenland in trekt, blokkeren bergen de weg, waardoor de lucht moet stijgen. Naarmate de lucht stijgt, koelt het af. Koele lucht kan niet zoveel vocht vasthouden als warme lucht, dus de neerslag valt op de westelijke flanken van de bergen voordat het naar het oosten trekt. Tegen de tijd dat de lucht de oostkant van de bergen bereikt, is er nog maar heel weinig vocht over. Als het in de woestijn regent, verdampt de meeste regen voordat het de grond raakt (virga) of loopt het weg voordat de droge grond het kan opnemen, wat ook kan leiden tot gevaarlijke plotselinge overstromingen. Hoewel alle soorten zich hebben aangepast aan de beperkte watervoorraden, kunnen de meeste niet overleven zonder water. Ernstige droogte daagt Joshua Trees, de woestijnschildpad, woestijndikhoornschapen en andere soorten uit om met meer regen naar grotere hoogten in het park te verhuizen.

Bronnen/gebruik: Public Domain.

Planten

In een ecosysteem-voedselketen zijn primaire producenten de eerste schakel in de keten omdat zij hun energie uit de zon halen. Naast zonlicht hebben planten water nodig om lang genoeg te overleven om zich voort te planten. Hoewel de woestijn geen overvloedig water heeft, hebben de planten in Joshua Tree National Park zich aangepast om te overleven door gedurende lange tijd water op te slaan en snel zaden te produceren tijdens periodes van regenval.

Bronnen/gebruik: Public Domain.

(Video) Best Things To Do at Joshua Tree National Park

WATER OPSLAG

Cactussen slaan water zo goed op dat uitgedroogde dieren waar mogelijk hun reserves aanspreken. Cactussen hebben op hun beurt stekels ontwikkeld om dieren weg te houden. Hun puntige stekels helpen ook de stengel te verduisteren en windstress te verminderen door de wind in stukken te breken. De wortels van cactussen zijn groot maar ondiep, zodat ze zoveel mogelijk water kunnen opnemen zodra het regent. Grote vatcactus kan meer dan een jaar overleven zonder regen.

DROOGTE TOLERANTIE

Woestijnbomen en -struiken hebben zich ook aangepast aan het woestijnklimaat met aanvullende aanpassingen. De brittlebush is een veel voorkomende struik die voorkomt in Joshua Tree National Park met pluizige grijze bladeren die fungeren als een vochtvasthoudende deken en de plant beschermen tegen extreme temperaturen. De bladeren zijn lichter van kleur om zonlicht te weerkaatsen en de plant koel te houden. Salieborstel verdraagt ​​ook lange periodes van droogte goed.

Bronnen/gebruik: Public Domain.

DROOGTE VERMIJDEN

Planten in woestijnecosystemen zijn geduldig en strategisch. Wilde bloemen en grassen voorkomen droogte door niet te bloeien als er tijdens het winterseizoen niet genoeg neerslag valt. Wilde bloemen produceren onder goede omstandigheden zaden die jarenlang in de ruige woestijnomgeving sluimeren. Zaden ontkiemen en bloeien tijdens korte regenseizoenen en laten hun zaden weer achter om de heetste en droogste tijden te doorstaan. Om regenval te detecteren, produceren sommige wilde bloemen zaden bedekt met een harsachtige laag die alleen kan worden verwijderd door grote hoeveelheden water. Als wilde bloemen bloeien, doen ze dat slechts een paar weken in het voorjaar. Als je in het voorjaar door Joshua Tree National Park reist, zie je overal uitbarstingen van kleur. En als je geluk hebt, kun je in jaren met meer dan gemiddelde neerslag een "superbloei" tegenkomen, wat resulteert in meer overvloedige en grotere bloemen dan normaal.

Bronnen/gebruik: Public Domain.

(Video) Studying the Impacts of Climate Change in Joshua Tree National Park

Dieren

Helemaal bovenaan de voedselketen staan ​​de toproofdieren van het woestijnecosysteem. Deze omvatten bergleeuwen, bobcats, coyotes en steenarenden. Coyotes reizen vaak in groepen en laten hun gehuil weergalmen, waardoor het lijkt alsof er meer coyotes klinken dan er in werkelijkheid zijn. Ze voeden zich met kleine zoogdieren zoals katoenstaartkonijnen, muizen en eekhoorns. Bergleeuwen worden zelden in het park gezien en besluipen hun prooi van zonsondergang tot zonsopgang. Hun dieet bestaat uit herten, dikhoornschapen, coyotes, vogels en kleine knaagdieren. Bobcats brengen hun dagen door met rusten en jagen op kleinere dieren zoals konijnen, eekhoorns, slangen en vogels bij weinig licht bij zonsopgang en zonsondergang.

Bronnen/gebruik: Public Domain.

Slangen en schorpioenen zijn ook te vinden in het park, vooral in het donker. Ratelslangen eten knaagdieren en kleine vogels. Ze hebben een slecht gezichtsvermogen, maar kunnen lichaamswarmte detecteren met behulp van infraroodsensoren op hun hoofd. Wanneer een ratelslang zijn prooi bijt, verlamt het gif het slachtoffer zodat het gemakkelijk door te slikken is.

Gigantische harige schorpioenen hebben een dieet dat bestaat uit insecten, hagedissen en andere schorpioenen en worden opgegeten door roadrunners, uilen, vleermuizen en coyotes. Ze leven in zandgebieden en worden zelden gezien omdat ze 's nachts actief zijn. Ze zijn goed aangepast aan het woestijnklimaat omdat hun lichaam is omgeven door een wasachtige coating die hen helpt water vast te houden. Hun steek is vergelijkbaar met de steek van een wesp.

Bronnen/gebruik: Public Domain.

(Video) AMONG THE JOSHUA | Filming the Wild in Joshua Tree National Park

Het meest bestudeerde dier in het park is de Mojave-woestijnschildpad. Deze goed gecamoufleerde, langzaam bewegende reptielen brengen het grootste deel van hun tijd door in holen, maar kunnen af ​​en toe parkwegen oversteken. Ze worden momenteel vermeld als een bedreigde soort, deels als gevolg van verlies van leefgebied, bacteriële infecties en predatie van jongen door een snel groeiende ravenpopulatie. Als ze gestrest zijn, laten ze kostbaar water uit hun blaas ontsnappen en lopen ze een groter risico op uitdroging.

Bronnen/gebruik: Public Domain.

FAQs

What is the ecosystem of Joshua Tree National Park? ›

The Mojave and Colorado Desert are the dominant ecosystems in the park, but a third, high-elevation ecosystem hosts pinyon pine and juniper trees. This woodland forest provides abundant shelter, shade, and food resources within the highest mountain regions of the park.

What is the ecological importance of the Joshua tree? ›

Many birds, mammals, reptiles, and insects depend on the Joshua tree for food and shelter.

What are the environmental issues in Joshua Tree National Park? ›

The park is protected in many ways; however, air pollution ignores all boundaries. The park has become increasingly prone to wildfires due to warmer, drier conditions, invasive plants, and increased human activity.

Is one day enough for Joshua Tree National Park? ›

Experiencing Joshua Tree National Park in one day is definitely possible with the right itinerary. You may not get to cover all it has to offer, but you'll still be able to enjoy its beauty.

What are the two ecosystems in Joshua tree? ›

Two distinct desert ecosystems, the Mojave and the Colorado, come together in Joshua Tree National Park.

What is the plant life in Joshua tree park? ›

Joshua Tree is also known for its numerous species of cacti and rare plants. The park is home to many species of ferns, mosses, and liverworts—also known as bryophytes. Many species of lichens can easily be found growing on the famous rock formations of the park.

How is the Joshua Tree adapted to its environment? ›

Rigid leaves covered by a waxy surface help the Joshua tree survive in the desert by being able to resist wilting and water loss. Its widespread roots are about 3 feet deep. Water is stored in its trunk and leaves.

What are the ecological benefits provided by huge trees? ›

Trees give off oxygen that we need to breathe. Trees reduce the amount of storm water runoff, which reduces erosion and pollution in our waterways and may reduce the effects of flooding.

Are Joshua trees in danger of extinction? ›

What is unusual about Joshua tree? ›

Joshua Trees are incredibly unusual-looking, in part because they're not actually a tree at all. They're a plant belonging to the Yucca genus that happens to resemble the size and growth pattern of a tree.

What are the major environmental threats to national parks? ›

Threats
  • Invasive Species. When invasive species arrive in their new environments, they harm natural and cultural resources in our parks.
  • Our Changing Climate. The global climate is changing, and so is the ocean.
  • Ocean Plastics. ...
  • Overfishing. ...
  • Water Quality. ...
  • Changing Habitats.
Sep 9, 2021

Which entrance is best Joshua Tree? ›

Joshua Tree has three main entrances, the most popular of which is the West Entrance. If you're going during a busy season, try going through one of the other entrances – the North Entrance near Twentynine Palms or the South Entrance near the Cottonwood Visitors Center.

What is the most scenic part of Joshua Tree National Park? ›

Hidden Valley is one of the most picturesque areas of Joshua Tree National Park. This small valley is located in a “bowl.” Giant stacks of boulders form the outer perimeter and the trail makes a loop around the inside of this bowl. For the entire hike, you are surrounded by rocky walls and desert plant life.

Is it better to go to Joshua Tree in the morning or Evening? ›

If you avoid the heat of the day, you can enjoy exploring the park after nightfall with very pleasant temperatures in the 60s. If you enjoy exploring at night, you can enter the park at no charge after regular business hours since the gates into Joshua Tree are always open.

What is the ecosystem of Death Valley national park? ›

Diverse Landscape

Death Valley hosts landscapes ranging from snow-covered mountains and dunes to wildflower-filled meadows and steep, rugged canyons. The 156-mile-long Death Valley formed between two major fault block mountain ranges.

What are the geographic features of Joshua Tree National Park? ›

Sand dunes, dry lakes, flat valleys, extraordinarily rugged mountains, granitic monoliths, and oases are all found within its nearly 800,000 acres. Each feature makes its contribution to the natural tapestry of the southwest.

How does a Joshua tree adapt to its environment? ›

Rigid leaves covered by a waxy surface help the Joshua tree survive in the desert by being able to resist wilting and water loss. Its widespread roots are about 3 feet deep. Water is stored in its trunk and leaves.

What are the land features of Joshua Tree National Park? ›

Within the park, there are several mountain ranges: The Cottonwood, Little San Bernardino, Pinto, Eagle, Hexie, and Coxcomb Mountains. Low-lying valleys (structural valleys and erosional valleys) lie between these mountain ranges.

Videos

1. Invasive Plants of Joshua Tree National Park
(Desert Institute at Joshua Tree National Park)
2. How to Get Involved at Joshua Tree National Park
(JoshuaTreeNPS)
3. 11 Joshua Tree Facts
(Comedy On Deck Tours)
4. Birds of Joshua Tree National Park with Kurt Leuschner, Part 1
(Desert Institute at Joshua Tree National Park)
5. Can a fire-ravaged forest of Joshua trees be restored?
(Knowable Magazine)
6. Joshua Tree Genome Project
(Desert Institute at Joshua Tree National Park)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated: 18/10/2023

Views: 5759

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.