Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (2023)

Land van herkomst: Frankrijk

 • Activiteiten niveau:gematigd

  Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (1)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (2)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (3)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (4)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (5)

 • Afwerpniveau:gematigd

  Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (6)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (7)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (8)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (9)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (10)

 • Verzorgingsniveau:gematigd

  Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (11)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (12)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (13)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (14)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (15)

 • Trainbaarheid:laag

  Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (16)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (17)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (18)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (19)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (20)

 • Goed voor beginnende eigenaren:laag

  Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (21)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (22)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (23)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (24)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (25)

 • Aanpassingsvermogen:gematigd

  Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (26)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (27)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (28)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (29)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (30)

 • Kind-/huisdiervriendelijk:vaak

  Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (31)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (32)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (33)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (34)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (35)

 • prooidrift:hoog

  Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (36)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (37)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (38)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (39)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (40)

 • Waakhond:heel alert

  Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (41)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (42)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (43)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (44)Grote Pyreneeën-puppy's te koop - Greenfield-puppy's (45)

 • Gemiddelde grootte:Groot
 • Gemiddelde levensduur:10-12 jaar
 • Geregistreerd?:aca, ak

5uit 5

Gemiddeld gebaseerd op21 beoordelingen

Informatie over het ras van de Grote Pyreneeën

Overzicht

Temperament

Aanpassingsvermogen

Gezondheid

Ervaring van de eigenaar

Poetsen

Activiteiten niveau

Maat

Levensduur

Wist je dat?

De Pyreneeën vormen een natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje. In dit rotsachtige, hooggelegen gebied ontstonden eeuwen geleden de Grote Pyreneeën. Deze grote, krachtige honden werden gefokt om kuddes te beschermen en te bewaken tegen roedels wolven, beren en andere gevaren voor hen tussen de ijskoude bergtoppen. Ze werden geprezen om hun kracht, intelligentie en schijnbaar eindeloos geduld en focus tijdens het werk.

De Grote Pyreneeën, ook wel een Pyr genoemd, is ook bekend onder een paar andere namen, zoals Le Grande Chien des Montagnes, Le Chien des Pyrénées en de Pyreneese berghond. Ze waren te vinden aan het werk in de bergen of zittend in de rechtbank aan de zijde van het Franse koningshuis. De eerste Pyrs kwamen in 1824 naar de Verenigde Staten. De AKC erkende de Grote Pyreneeën in 1933 als lid van de werkgroep.

Hoewel deze honden sterk en krachtig zijn, staan ​​ze ook bekend om hun intelligentie en kalme karakter. Een van defeiten over de Grote Pyreneeënis dat ze geweldig kunnen zijn voor gezinnen. Op voorwaarde dat ze goed gesocialiseerd en getraind zijn, hebben deze honden de neiging om lief, aanhankelijk en zachtaardig te zijn, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Ze zijn berucht omdat ze goed overweg kunnen met kinderen en andere huisdieren in het gezin.

Grote Pyreneeën zijn natuurlijke bewakers en beschermers met een achtergrond als werkhond die ook over het algemeen vrij zachte gezinsgenoten zijn. Dit betekent dat ze ook territoriaal kunnen zijn. Vanwege hun beschermende aard zijn ze aanvankelijk meestal op hun hoede en achterdochtig tegenover vreemden die binnengaan wat zij als hun territorium beschouwen. Maar een goed gesocialiseerde Pyr zal ze gracieus bij u thuis verwelkomen, zolang ze maar zijn uitgenodigd.

Dit zijn grote honden die gebouwd zijn om rond te zwerven. Daarom zijn ze meestal niet geschikt voor appartementen. Ze zijn het meest geschikt voor grotere huizen met veilig omheinde tuinen waar ze los kunnen lopen. Zonder een veilige omheining mogen ze niet loslopen, omdat ze zullen afdwalen, patrouilleren en proberen hun territorium uit te breiden.

De Grote Pyreneeën zijn gebouwd voor koud weer, dus ze gedijen in de kou en zijn een van dehondenrassen die van de winter houden. Ze zijn echter gevoelig voor warmte. Grote Pyreneeën zijn ook onafhankelijke honden die gewend zijn om alleen en zonder begeleiding te werken.

In feite worden ze beschouwd als een van demeest onafhankelijke hondenrassenomdat ze hun werk in wezen alleen kunnen doen. Zolang ze voldoende beweging hebben en werk te doen hebben, hoeven ze niet altijd aan je heup te worden vastgemaakt. Dit betekent niet dat je ze voor langere tijd alleen moet laten. Ze kunnen destructief worden als ze zich mogen vervelen.

De Grote Pyreneeën is een relatief gezond hondenras. Zoals bij elk hondenras, zijn er mogelijke gezondheidsproblemen waarvan u op de hoogte moet zijn die van invloed kunnen zijn op het ras. Bij de Grote Pyreneeën kunnen mogelijke gezondheidsproblemen heupdysplasie,elleboog dysplasiepatellaluxatie, oogaandoeningen en bepaalde vormen van kanker. Goede fokpraktijken maken een groot verschil in de gezondheid van puppy's van de Grote Pyreneeën.

Gerenommeerde fokkers zullen hun honden testen en screenen om de kans op het doorgeven van dit soort gezondheidsproblemen te verkleinen. Wees dus niet bang om de fokker te vragen naar de genetische geschiedenis van de ouders en om eventuele relevante gezondheidsverklaringen of testresultaten te zien. De nationale rasvereniging beveelt minimaal een patella-evaluatie en een heupevaluatie aan.

Bovendien kan de Pyr, als een groot hondenras, vatbaar zijn voor een opgeblazen gevoel.Opgeblazen gevoel bij hondenkan gevaarlijk zijn en wordt snel dodelijk als de maag draait en kantelt. Dit wordt maagtorsie genoemd en vereist onmiddellijk medisch ingrijpen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u het risico kunt verkleinen en op welke signalen u moet letten, zodat u zo snel mogelijk hulp kunt krijgen.

De Pyr is een zelfstandig hondenras en is gewend om zonder begeleiding te werken. Hoewel ze zeer intelligent zijn en standaard gehoorzaamheid perfect begrijpen, raken ze vaak verveeld en zien ze het nut er niet van inbasis commando's. Dus als je ze vraagt ​​om te "zitten", "blijven" of "volgen" tijdens een trainingssessie, kan het zijn dat ze traag reageren, simpelweg omdat ze onverschillig zijn.

Deze koppige, sterke wil en onafhankelijke karakter hebben de neiging om dit hondenras beter geschikt te maken voor meer ervaren eigenaren. Het is nog steeds belangrijk om vroeg met socialisatie te beginnen en je in te schrijvenpuppycursussen. Zelfs als de Grote Pyreneeën niet veel zin zullen zien in het uitvoeren van trucs later in het leven, zorgt training en socialisatie in een vroeg stadium ervoor dat ze een goed opgevoede en goed afgeronde hond worden.

De Grote Pyreneeën vallen op door hun grote, krachtige frame en dikke, pluizige witte vacht. Hoewel dit hondenras een fluffball is, is hun weerbestendige dubbele vacht relatief onderhoudsarm. Maar ze zullen het hele jaar door vervellen. Hun ondervacht is zacht terwijl hun bovenvacht langer is, en de ondervacht zal zwaarder vervellen naarmate de seizoenen veranderen.

De vacht van de Grote Pyreneeën is van nature bestand tegen het verzamelen van vuil en klitten. Het wekelijks of een paar keer per week borstelen van hun vacht is meestal voldoende om losse vacht te verwijderen en het afstoten onder controle te houden. Door dit een paar keer per week of dagelijks te verhogen tijdens zwaardere verharingssessies, kunt u de overtollige losse vacht onder controle houden. Immers, als het meeste ervan is opgenomen in aborstel voor hondenverzorging, komt er minder van overal in huis terecht. Regelmatig poetsen plus af en toe een bad houden de beroemde Pyr-vacht gezond en zien er goed uit.

Naast vachtverzorging moet je ook zorgen voor de nagels, oren en tanden van je Pyreneese herder. Te lange nagels kunnen uw hond ongemak bezorgen, maar een of twee keer per maand de nagels knippen is meestal voldoende om te voorkomen dat ze te lang worden. Je wilt er ook voor zorgen dat je de oren van je Pyr regelmatig controleert om er zeker van te zijn dat ze schoon, vrij van vuil en droog zijn. Regelmatige oorcontroles met indien nodig zorgvuldige reiniging kunnen oorontstekingen helpen voorkomen.

Het is ook belangrijk om goed te oefenengebitsverzorging voor honden. Idealiter omvat dit het dagelijks poetsen van de tanden van uw Grote Pyreneeën of het gebruik van een enzymtandpasta, naast het schoonmaken bij de dierenarts wanneer dat nodig is. Dit kan de opbouw van tandsteen en tandplak helpen verminderen, wat leidt tot pijnlijke tandheelkundige aandoeningen.

Hoewel de Grote Pyreneeën een sterke werkhond is, delen ze niet de hoge energiebehoefte van veel andere werkhondenrassen. Matige lichaamsbeweging is voldoende voor dit hondenras. Ze zullen zeker alles geven tijdens het werken of spelen, maar zullen blij zijn met hun dagelijkse wandelingen met wat extra activiteit met hun favoriete mensen.

Als een van destevige hondenrassen voor buitenavonturen, kun je veel activiteiten met je Pyr proberen als ze eenmaal volgroeid zijn. Zodra hun botten klaar zijn met ontwikkelen, kun je wandelen en andere activiteiten proberen, of zelfs hondensporten. Deze honden zijn over het algemeen uitstekend geschikt voor evenementen met het trekken van karren en gehoorzaamheidsproeven.

Grote Pyreneeën zijn een van degrootste hondenrassenin de wereld. Volgroeide Grote Pyreneeën zijn meestal 25-32 centimeter lang en wegen gemiddeld 85-150 pond.

Sommigen kunnen zelfs meer wegen, vooral mannen. Voor de Pyr is het gemiddelde gewicht meestal beter te omschrijven als vrouwtjes met een gewicht van 85 pond en meer, terwijl mannetjes 100 pond en meer wegen.

Grote Pyreneeën leven over het algemeen gemiddeld 10-12 jaar.

Er zijn fossiele overblijfselen van dit hondenras gevonden die dateren uit de Bronstijd rond 1800-1000 voor Christus.

18 grootste hondenrassen ter wereld Grote honden zijn geweldige gezinsgenoten. Als u op zoek bent naar een lieve grote hond, zijn hier enkele van de grootste hondenrassen ter wereld:

Lees verder

20 stevige hondenrassen voor buitenavonturen Als u iemand bent die van het buitenleven houdt en actief blijft met uw hond, zijn hier een paar stevige hondenrassen voor buitenavonturen:

Lees verder

Lees verder

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 30/08/2023

Views: 6075

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.