De ultieme prijsgids voor de Grote Pyreneeën (met rekenmachine) | PetBudget (2023)

Als u overweegt een Grote Pyreneeënhond te adopteren of te kopen, wilt u uw financiën zo plannen dat het huisdier later geen financiële last voor u of uw gezin wordt. U moet niet alleen rekening houden met de prijs van de hond zelf, maar ook met trainingskosten, voedsel, benodigdheden, dierenartskosten, verzorging en andere diverse uitgaven. Om u te helpen bij het budgetteren terwijl u uw nieuwe hond in uw huis verwelkomt, hebben we een kostencalculator ontworpen die u een nauwkeurige schatting geeft van hoeveel het zou kosten om een ​​Grote Pyreneeën groot te brengen.

Een puppy uit de Grote Pyreneeën kost waarschijnlijk tussen de $ 290 en $ 1.000, met een gemiddelde prijs van $ 550. De kosten voor het eerste jaar bedragen ongeveer $ 3.120 en zullen daarna ongeveer $ 2.205 / jaar (of $ 184 / maand) bedragen. Gedurende het leven van de hond bedragen de gemiddelde kosten van het bezit van een Grote Pyreneeën $ 25.170.

Deze cijfers omvatten essentiële zaken, zoals benodigdheden, training, medische kosten, eten, traktaties, verzorgingskosten, licenties en microchip. Bovendien kunt u optionele kosten maken, afhankelijk van uw levensstijl en persoonlijke voorkeuren, zoals het steriliseren/castreren van uw hond, het afsluiten van een huisdierenverzekering, het inhuren van een hondenuitlaatservice of het sturen van uw harige vriend naar een pension. Dit alles zou de totale eigendomskosten gemakkelijk kunnen verhogen tot $ 71.145 tot $ 194.620.

Waar uw uitgaven in de praktijk waarschijnlijk binnen dat bereik vallen, hangt af van vele factoren, waaronder de kosten van levensonderhoud in uw regio en de kwaliteit van de gekochte producten en/of diensten.

Hieronder zullen we deze kosten gedetailleerd delenprofessionele adviezen van een gediplomeerde dierenarts, een hondentrainer, een trimsterevenals een hondenuitlaatserviceen u helpen bij het budgetteren en sparen terwijl u uw hond grootbrengt.Helemaal onderaan het artikel staat een kostencalculatorvoor u om te gebruiken. Het zal een veel nauwkeurigere schatting genereren van uw kosten voor het bezitten en grootbrengen van een Grote Pyreneeën, afhankelijk van uw situatie, voorkeuren en behoeften.

Nieuwsbriefabonnees krijgen:

Voor en nadat je een puppy krijgt (2 eBooks)
+ Onze checklist voor hondenbenodigdheden
+Waardebonnen&kortingen
ALLES GRATIS

De ultieme prijsgids voor de Grote Pyreneeën (met rekenmachine) | PetBudget (1)

"Sta mij toe u te helpen u voor te bereiden op uw nieuwe hond, de beste beslissingen te nemen en te redden."

Johann – oprichter van PetBudget

Voor algemene informatie over de kosten van puppy's en honden kunt u lezenDe werkelijke kosten van een hond (50 rassen vergeleken)op onze blog. Als je dit ras serieus wilt adopteren of kopen, blijf dan dit artikel lezen. Bezoek onze om de kosten met andere te vergelijkenAlle rassenbladzijde. U kunt ook onze lezenNieuwe gids voor hondenbezittersom alles te leren over het verwelkomen van een hond in huis.

Snelle links

 • Puppy kosten
 • Benodigdheden kosten
 • Trainingskosten(mening hondentrainer)
 • Medische kosten(mening dierenarts)
 • Voedsel prijs
 • Verzorging kosten(mening van de trimmer)
 • Andere kosten(mening hondenuitlater)
 • Totale prijs
 • PetBudget-kostencalculator

De prijs van puppy's van de Grote Pyreneeën

Na het bekijken van meer dan 250 advertenties van bronnen als PuppyFind en de American Kennel Club, hebben we dat gevonden80% van de Grote Pyreneeën jonger dan 6 maanden vallen binnen het bereik van $ 290- $ 1.000, met een gemiddelde kostprijs van $ 550. Voor sommige raszuivere puppy's kunnen de prijzen oplopen tot $ 1.500.

Pup PrijzenBereikGemiddeld Kosten
Grote Pyreneeën$ 290 - $ 1.000$ 550

Als u op zoek bent naar een Grote Pyreneeën, raden we u ten zeerste aan om uw onderzoek te doen en gerenommeerde fokkers of asielen te zoeken, aangezien dit belangrijk is voor de gezondheid en levensduur van de hond. Ten slotte kan adoptie een betaalbaar alternatief zijn, met herplaatsingskosten die over het algemeen variëren van $ 50- $ 500.

WILT U ZICH AFVRAGEN HOE EN WAAR U EEN GEWELDIGE PUPPY VAN DE PYRENEEËN KOOPT OF EEN HOND OM TE ADOPTEREN?Onze gids helpt je een hond bij jou in de buurt te vinden. We delen de 25 beste plaatsen om uw perfecte huisdier te vinden.

De ultieme prijsgids voor de Grote Pyreneeën (met rekenmachine) | PetBudget (2)
Prijsklasse puppy's Advertenties beoordeeld
$ 100 - $ 35051
$351 – $60092
$601 – $85051
$ 851 - $ 1.10057
$ 1.101 - $ 1.35010
$ 1.351 - $ 1.5006
Totaal267

Deze gegevens zijn 100% origineel en zijn verzameld door het team van PetBudget.

“Als dierenarts denk ik dat het ideaal is dat fokhonden uit de Grote Pyreneeën worden beoordeeld of getest op de volgende aandoeningen voorafgaand aan het fokken en gedurende hun fokjaren: heupdysplasie, patellaluxatie, elleboogdysplasie, hartonderzoek. Kopers moeten de fokker vragen naar uitgevoerde gezondheidsscreeningstests.

Leslie Brooks, DVM - gediplomeerde dierenarts

Als je meer wilt weten over de prijs van puppy's in de VS of dit ras wilt vergelijken met 150 andere, kijk dan op onzeartikel puppyprijzengebaseerd op de analyse van bijna 50.000 advertenties (voor 151 verschillende rassen).

Factoren die van invloed zijn op de prijs van puppy's en waarom de prijzen variëren voor hetzelfde ras.

Raszuiver of gemengd. Gewoonlijk worden gemengde rassen tegen een lagere prijs verkocht dan rashonden.

Bloedlijn en kwekersreputatie. Als de ouders raszuivere showkwaliteitshonden zijn van een gerenommeerde fokker, zal de prijs aanzienlijk hoger zijn. Deze fokkers hebben ook de neiging om meer geld te investeren dan anderen om voor hun fokhonden en puppy's te zorgen.

Registratiepapieren/stamboom. Sommige fokkers zijn lid van kennelclubs, waarvan de bekendste de American Kennel Club (AKC) is. Ze kunnen ook hun fokhonden en puppy's laten registreren, wat ook zou bijdragen aan hun vergoedingen.

Gezondheidsonderzoeken en medische kosten. Serieuze fokkers zullen hun fokhonden en/of puppy's laten evalueren/testen op verschillende medische aandoeningen. Bovendien brengen sommigen hun puppy's naar de dierenarts voor een onderzoek, ontworming, vaccins en/of microchip-implantatie voordat ze worden verkocht. Dit drijft de prijs op maar verkleint ook het risico om een ​​ongezonde hond te krijgen.

Training en socialisatie. Sommige fokkers verkopen hun honden nadat ze zijn getraind en gesocialiseerd. Het verhoogt de prijs van de puppy, maar genereert besparingen omdat u hoogstwaarschijnlijk niet hoeft te investeren in meer training en het geeft ook een betere kans om een ​​goed opgevoede hond te krijgen.

Kweek populariteit op de locatie van de koper. Lokale vraag en aanbod zullen van invloed zijn op de puppyprijzen. Kleine honden zijn bijvoorbeeld populairder in grootstedelijke gebieden waar mensen in kleinere ruimtes wonen. Sommige rassen zijn meer in trek in koudere klimaten, andere waar jagen populair is, enz. Het is de moeite waard om op verschillende locaties naar prijzen te zoeken, maar het is riskant om een ​​hond te kopen zonder hem eerder te hebben gezien of in ieder geval de fokker te hebben ontmoet en de kennel bezocht.

Leeftijd. Aangezien de meeste mensen hun puppy zo jong mogelijk willen hebben, zijn de prijzen meestal lager naarmate de hond ouder wordt. Een pup van 6 maanden oud is bijvoorbeeld gemiddeld waarschijnlijk goedkoper dan een pup van 8 weken oud.

Vachtkleur en aftekeningen. Trends in vachtkleuren kunnen snel veranderen. Voor elk ras zijn sommige kleuren populairder dan andere, soms tijdelijk. Wanneer de interesse voor een specifieke vachtkleur groeit, worden puppy's duurder omdat een toename van de vraag leidt tot een hogere marktprijs. Ook voor rashonden worden alleen specifieke kleuren en kleurencombinaties geaccepteerd door kennelclubs. Ten slotte kunnen puppy's met zeldzame kleuren ook erg duur zijn.

(Video) Testrecensie Husqvarna Norden 901 deel 2

De kosten van benodigdheden voor een grote hond

In het ideale geval wilt u een bepaalde hoeveelheid voorraden bij de hand hebben om uw Grote Pyreneeën bij u thuis te verwelkomen. Voor grote honden kijk je naar aGemiddeld $ 495 initiële investering voor het eerste jaar. Dit isgebaseerd op de analyse van 250 productenop bekende marktplaatsen zoals Walmart, PetSmart en Amazon.

Benodigdheden prijzenBereikGemiddelde kosten
Voer- en drinkbakken$ 10 - $ 40$ 20
Halsbanden voor honden (x2)$ 10 - $ 40$ 20
Leiband$ 10 - $ 30$ 15
ID-tag met telefoonnummer$ 5 - $ 20$ 10
Hondenmand (48″ of 60″)$30 – $110$ 60
Hondenkrat (48″ of 60″)$50 – $165$ 90
Plastieken Poepzakjes (900-1080)$15 – $110$ 55
Poepschepper$ 10 - $ 30$ 20
Huis Training Pads (75-100)$15 – $45$ 25
Vlekken- en geurverwijderingsspray$ 5 - $ 20$ 10
Speelgoed$50 – $155$ 90
EHBO doos$15 – $50$ 30
Borstel$ 5 - $ 45$ 15
Shampoo$ 5 - $ 20$ 10
Tandenborstelset$ 5 - $ 15$ 10
Teennagelknippers$ 5 - $ 30$ 15

Naarmate uw Grote Pyreneeën groeien, neemt de prijs van benodigdheden toe.Voor elk volgend jaar zullen uw uitgaven waarschijnlijk tussen $ 105 en $ 410 liggen, wat de gemiddelde kosten op $ 225 brengt. Hierbij wordt gekeken naar alle spullen die teruggekocht moeten worden, zoals speelgoed, bed, shampoo, maandverbandzakjes, tandenborstelspullen en dergelijke.

Totale leveringskostenBereikGemiddelde kosten
Eerste jaar$245 – $925$ 495
Volgende jaren$ 105 – $ 410$ 225

De kwaliteit van producten en de keuze van de winkel zullen een aanzienlijke invloed hebben op de prijzen. Extra uitrusting of items kunnen in sommige gevallen nodig zijn, zoals kleding, een box, hekken, anti-kauwsprays, muilkorven en harnassen, maar zijn niet inbegrepen in onze noodzakelijke uitgaven. Houd daar rekening mee bij het plannen van de kosten. Overweeg om naar tweedehandswinkels en websites te kijken om te helpen besparen.

Bekijk onzeGids voor hondenbenodigdhedenen krijg tips om de juiste items voor u en uw hond te kiezen (kommen, halsband, riem, mand en kratformaat, enz.). Leer alles over kosten en vind de beste beschikbare producten.

Als je een beperkt budget hebtbekijk onze speciale selectieen koop alles nieuw voor minder dan $ 200.

Laat boven of onder aan dit artikel je e-mailadres achter voor onze gratis checklist voor benodigdheden met tips om de juiste maat voor elk product te kiezen.

Training kosten

Grote Pyreneeën zijn volgzame honden die gemakkelijk te beheren zijn. Als gevolg,een ervaren hondenbezitter kan zijn of haar hond trainen en professionele hulp is meestal niet nodigvolgens Alexa Diaz, hondentrainer en dierengedragsdeskundige. Desalniettemin zouden ze, zoals de meeste honden, baat hebben bij groepslessen voor basisgehoorzaamheid en socialisatiedoeleinden. Dit kost over het algemeen $ 150- $ 200 voor vijf sessies van 1 uur.

TrainingskostenBereikGemiddelde kosten
Grote Pyreneeën$ 0 - $ 200$ 100

Zelfs met gemakkelijk te hanteren honden is het raadplegen van een hondentrainingsboek altijd een goed idee en een zeer goedkope manier om een ​​harmonieuze relatie tussen een hond en de rest van het gezin op te bouwen.

Maak je klaar om hondenouder te worden met een gratis audioboek

Het is essentieel om klaar te zijn om een ​​hond groot te brengen en een harmonieuze relatie tussen je harige vriend en familieleden te ontwikkelen. Ik zou niet wachten tot ik de hond heb om aan dit proces te beginnen. Zie het als een ouderschapscursus.

De ultieme prijsgids voor de Grote Pyreneeën (met rekenmachine) | PetBudget (3)

De complete gids voor het met liefde opvoeden van het perfecte huisdier
Zak George is een fantastische hondentrainer en heeft het populairste trainingskanaal op YouTube. ik heb geluisterd naardit luisterboeken kon het niet genoeg aanbevelen. Het mooie is dat je het kuntluister er gratis naar met een gratis proefperiode van 30 dagen op Amazon Audible. Als je al een account hebt, maak dit dan je volgende keuze.

Je zalleer alles wat je moet wetenom uw hond op te voeden, te trainen en te verzorgen: van het kiezen van de juiste puppy, trainingstechnieken, het uitzoeken van benodigdheden, het vinden van een dierenarts, het selecteren van het juiste voedsel, het omgaan met gedragsproblemen en nog veel meer. Je kunt zoveel luisteren en leren over het opvoeden van een hond terwijl je naar je werk gaat, boodschappen doet, traint, etc. Dit luisterboek kan zeker een verschil maken.

Als u wilt weten of u uw hond zelf moet trainen of een professional moet inhuren en meer wilt weten over de kosten van trainingslessen en benodigdheden, kijk dan in onzeartikel geschreven met een gediplomeerde hondentrainer.

“Grote Pyreneeën zijn goed met kinderen van alle leeftijden en andere huisdieren. Ze houden ervan om actief te zijn of lekker te knuffelen.”

Alexa Diaz, Ph. D. - Dierengedragstherapeut
De ultieme prijsgids voor de Grote Pyreneeën (met rekenmachine) | PetBudget (4)

Medische kosten voor een Grote Pyreneeën

Volgens onze gediplomeerde dierenarts, Leslie Brooks, DVM,medische kosten voor het eerste jaar voor een puppy uit de Grote Pyreneeën zouden moeten zijnongeveer $ 665. Zelfs als het aantal bezoeken aan de kliniek voor elk volgend jaar lager is, drijven de kosten van medicatie naarmate de hond groter wordt de jaarlijkse prijs omhoogbijna $ 775. Sterilisatie / castratie en gastropexie-procedures zullen tussen de $ 250 en $ 900 toevoegen aan de medische rekeningen (meer details hieronder).

Medische kostenBereikGemiddelde kosten
Dierenartskosten eerste jaar$ 440 – $ 885$ 665
Sterilisatie/onzijdig (optioneel)$ 50 – $ 500$ 275
Gastropexie (optioneel)$ 200 – $ 400$ 300
Dierenartskosten volwassen jaar$ 475 - $ 1.075$ 775

Dierenartskosten voor het eerste jaar

Als het op prijzen aankomt, schat dr. Brooks dat een hondenbezitter zal betalen$ 65- $ 170 voor elk van de drie aanbevolen bezoekenvoor een puppy, waarbij de eerste wordt gepland op een leeftijd van ongeveer 8 weken. Dit omvat de onderzoeken, essentiële vaccins, waaronder hondsdolheid, de eerste doses hartworm en vlooienpreventie, evenals een fecaal onderzoek.

De meeste van haar klanten volgen ook haar aankoopadvies opmedicijnen tegen hartworm en vlooienvoor de rest van het jaar. Zijzou respectievelijk $ 75- $ 150 en $ 100- $ 150 moeten kosten.

Sommige honden hebben mogelijk ook aanvullende vaccins nodig, afhankelijk van activiteiten en levensstijl:

 • Leptospirose, als de Grote Pyreneeën vaak worden blootgesteld aan dieren in het wild of worden meegenomen op kampeer- en wandeltochten ($ 15- $ 25 en soms al bij het bezoek zijn inbegrepen).
 • Influenza als de hond lange tijd in een kennel zit of wordt vastgehouden en als de opvang of kennels dit nodig hebben vanwege intermitterende griepuitbraken ($ 70- $ 90 voor twee doses).
 • Lyme bij blootstelling aan teken, vooral bij kamperen, wandelen of wonen in een bosrijke omgeving of op een boerderij ($ 60- $ 80 voor twee doses).

Sommige eigenaren zullen er ook toe besluitencastreren/castrerenhun hond.Dierenklinieken rekenen gewoonlijk $ 200 - $ 500 om deze procedure op een Grote Pyreneeën uit te voeren. Het is zelfs mogelijk om goedkope sterilisatieklinieken te vinden die dit doen voor slechts $ 50 tot $ 100, afhankelijk van uw locatie. Over het algemeen is de procedure duurder voor vrouwelijke honden (sterilisatie).

Voor grote honden met een diepe bovenlijf zoals de Grote Pyreneeën,Leslie Brooks, DVM, adviseert ook om een ​​gastropexie uit te voeren op het moment van sterilisatie of castratieom de mogelijkheid van GDV (maagdilatatie en volvulus) op latere leeftijd te helpen voorkomen. GDV is een levensbedreigende aandoening die met een operatie moet worden gecorrigeerd. Een gastropexie-procedure voegt doorgaans tussen de $ 200 en $ 400 toe aan de rekening voor sterilisatie / castratie.

Veterinaire kosten van de Grote Pyreneeën voor de volgende jaren

Leslie Brooks verwacht van hondenbezitters dat ze hun volwassen Grote Pyreneeën naar de kliniek brengen voor een jaarlijkse controle.Jaarlijkse bezoeken zijn meestal geprijsd tussen $ 125- $ 265inclusief het onderzoek, vaccins en een hartwormtest (evenals bloedonderzoek voor honden van middelbare leeftijd en oudere honden om mogelijke problemen op te sporen).

Bovendien stelt dr. Brooks voor om door te gaanmedicatie ter voorkoming van vlooien en hartworm, die meestal tussen de $ 125- $ 250 en $ 225- $ 400 vallenvoor zo'n grote hond.

Jaarlijkse booster-opnamen voor de hierboven gepresenteerde optionele levensstijlvaccins zullen elk $ 15- $ 45 toevoegen aan de medische rekening. Ten slotte kunnen sommige honden een fecaal onderzoek nodig hebben dat $ 40- $ 50 extra kost. Dit is voornamelijk als het huisdier wordt blootgesteld aan dieren in het wild en/of andere honden of als het een inconsistente ontlastingskwaliteit vertoont.

Gezondheidsproblemen om op te letten

Niet alle Grote Pyreneeën zullen de volgende gezondheidsproblemen hebben die door Dr. Brooks zijn vermeld, maar het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn bij het overwegen van dit ras.

GezondheidsprobleemWaarschijnlijkheidBehandelingskosten Schatting
HeupdysplasieHoog$ 500 - $ 13.000
ElleboogdysplasieMedium$ 2.000 - $ 3.500
Craniale kruisbandruptuurHoog$ 150 - $ 3.500
Osteochondritis Dissecans (OCD) van de schouderMedium$ 1.000 - $ 3.500
KankerMedium$ 500 - $ 10.000

Deze prijsklasse voorheupdysplasieis erg breed vanwege de verscheidenheid aan behandelingsopties die een eigenaar kan nastreven. Conservatieve behandeling, waaronder pijnbestrijding en fysiotherapie, is meestal het goedkoopste alternatief ($ 500 - $ 2.500 per jaar), terwijl een totale heupvervanging ongeveer $ 5.000 - $ 6.500 per aangedane heup kost. Heupdysplasie kan op elke leeftijd een Grote Pyreneeën treffen.

Elleboogdysplasie: de kostenraming van $ 2.000 - $ 3.500 is voor een operatie per elleboog.

Craniale kruisbandruptuur: de ideale behandelingsaanbeveling is meestal chirurgisch herstel, wat kan oplopen tot $ 2.000 - $ 3.500 bovenop diagnostiek voorafgaand aan de operatie, zoals röntgenfoto's en bloedonderzoek die tussen $ 200 en $ 400 kosten. Weet ook dat 50% van de honden die een ligament in één knie scheuren, uiteindelijk het ligament in hun andere knie zal scheuren, wat die kosten zou verdubbelen.

Als de eigenaar ervoor kiest om een ​​operatie te vermijden en in plaats daarvan pijnbestrijding, fysiotherapie en rust te geven, kan men verwachten dat hij $ 50 tot $ 300 per maand betaalt gedurende 3 of 4 maanden. In dergelijke gevallen duurt het langer voordat de hond weer op zijn normale activiteitenniveau is en kan hij later ernstigere artritis in de knie krijgen, met bijbehorende kosten.

Osteochondritis dissecans (OCD) van de schouder: budget $ 1.000 - $ 3.500 voor diagnostiek en chirurgie, samen met medicijnen.

Kanker: De kosten hangen echt af van het type kanker (de meest voorkomende is osteosarcoom of botkanker, maar de Grote Pyreneeën kunnen verschillende soorten kanker krijgen) en of agressieve therapie en alle aanbevolen behandelingen worden gevolgd, of dat wordt besloten om de huisdier comfortabel met medicijnen.

"Absoluut budget voor voedselkosten voor Grote Pyreneeën, aangezien het erg grote honden zijn en eten een grote maandelijkse uitgave kan zijn"

Leslie Brooks, DVM - gediplomeerde dierenarts

Ziektekostenverzekering hond

Men zou kunnen overwegen om hun hond in te schrijven voor een ziektekostenverzekering als vangnet tegen onverwachte kosten, waardoor budgetteren veel gemakkelijker wordt. Volgens de nieuwste versie van de North American Pet Health Insurance AssociationStaat van de industrieverslag, dejaarlijkse prijs voor ongevallen- en ziektedekkingsplannen rond rond $ 565. Voor abonnementen met alleen ongevallen is de gemiddelde prijs $ 190. Neem contact op met huisdierverzekeringsmaatschappijen voor meer informatie en een offerte.

Het is ook mogelijk om bij sommige verzekeringsmaatschappijen een volledige ziektekostenverzekering af te sluiten, maar het wordt veel duurder.

als jijAls u zich afvraagt ​​of u wel of niet een huisdierenverzekering moet afsluiten, hebben we een eenvoudige stapsgewijze handleidingom u te helpen de beslissing te nemen. Dit kan u duizenden dollars besparen.

Zoals vermeld, kunnen sommige medische aandoeningen duur zijn om te behandelen. Hoewel rashonden een hogere incidentie van sommige erfelijke aandoeningen kunnen hebben, zullen honden van gemengd ras waarschijnlijk ook gezondheidsproblemen krijgen, zoals kanker en hartaandoeningen. Geen enkele hondenbezitter zou kritieke beslissingen over hun huisdieren moeten nemen op basis van hun vermogen om zorg te betalen. Dat is de reden waarom huisdierenverzekeringen elk jaar populairder worden in de VS.

Bij het vergelijken van huisdierverzekeringen is de prijs een belangrijke factor, maar het is ook essentieel om te overwegen:
Aftrekbaar type(per incident of per jaar)en bedrag
Vergoedingen percentage en limieten
Diensten inbegrepen(noodbezoeken, ziekenhuisopname, operaties, medicijnen, specialisten, kankerbehandelingen, reeds bestaande aandoeningen, enz.)
Wanneer de dekking ingaat

De prijs is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het ras, de leeftijd, de locatie en het gekozen plan van de hond. U kunt de prijzen van huisdierenverzekeringen vergelijken op vergelijkingswebsites zoals PetInsuranceReview.

Lees ons artikel getiteldeen dierenarts legt medische kosten voor een hond uitvoor meer informatie en tips om te besparen op dierenartskosten.

De ultieme prijsgids voor de Grote Pyreneeën (met rekenmachine) | PetBudget (5)

Wat zijn de kosten om een ​​Grote Pyreneeën te voeren?

Grote Pyreneeën zijn enorme honden, met grote die gemiddeld meer dan 125 pond wegen (meestal 85 tot 160 pond). Als gevolg hiervan hebben puppy's de neiging om tijdens hun eerste jaar gemiddeld 440 pond droogvoer te consumeren. Dit plaatst voedseluitgaven in het bereik van $ 335- $ 660. Volwassenen eten doorgaans iets meer, bijna 470 pond per jaar, en hebben daarom elk jaar $ 230- $ 720 aan voedsel nodig.

Dit is gebaseerd op de aanbevelingen en kosten van vier populaire merken: Purina, Purina One, Blue Buffalo en Pedigree.

Jaarlijkse voedselkostenBereikGemiddelde kosten
Pup$335 – $660$ 490
Volwassen hond$ 230 – $ 720$ 425

Misschien wilt u ook wat extra lekkernijen bij de hand hebben om te helpen bij gehoorzaamheidstraining of om uw hond gewoon een plezier te doen.Dit kan $ 125- $ 715 toevoegen aan uw voedselgerelateerde uitgaven op basis van prijzen op Amazon, PetSmart en Walmart.

Behandelt kostenBereikGemiddelde kosten
Jaarlijkse traktaties$ 125 - $ 715$ 345

Deze kostenraming voor traktaties is gebaseerd op het uitgangspunt dat de hond elke dag één grote traktatie krijgt. Als u uw hond om de dag iets lekkers geeft, kunt u deze bedragen delen door twee. Als het een keer per week is, deel ze dan door zeven, enzovoort. Voer de relevante informatie in de calculator aan het einde van het artikel in om uw gepersonaliseerde kostenraming te krijgen.

Houd er rekening mee dat de prijzen grotendeels gerelateerd zijn aan de kwaliteit van het voedsel en de lekkernijen die u koopt. Als u kiest voor producten van topkwaliteit, zullen uw uitgaven ongetwijfeld aanzienlijk hoger zijn.

Vier merken hondenvoer vergeleken

Van een puppy uit de Grote Pyreneeën kan worden verwacht dat hij tijdens het eerste jaar ongeveer 440 pond droogvoer eet.

merken puppyvoerAantal per zakAantal tassen / jaarEenheid prijsTotale prijs
Purina – Puppyvoer36 pond.13$ 27,78 (Walmart)$ 361,14
Purina One - Smart Blend-puppy16,5 pond.27$ 21,98 (Walmart)$ 593,46
Stamboom - Pup36 pond.13$ 25,83 (Walmart)$ 335,79
Blauwe buffel - Puppy30 pond.15$ 44,08 (Amazone)$ 661,20

Een volwassene heeft bijna 200 kg voedsel nodig, afhankelijk van zijn werkelijke gewicht, leeftijd en activiteitenniveau.

Voedingsmerken voor volwassenenAantal per zakAantal zakken/jaarEenheid prijsTotale prijs
Purina – Hondenvoer50 pond.10$ 22,98 (Walmart)$ 229,80
Purina One - Slimme mix40 pond.12$ 40,36 (Walmart)$ 484,32
Stamboom - volwassen50 pond.10$ 25,83 (Walmart)$ 258,30
Blauwe buffel - Volwassene30 pond.16$ 44,98 (Amazone)$ 719,68

Bovendien is hondenvoer bederfelijk, maar kan het voor langere tijd worden bewaard. Dit betekent dat bulkaankopen een haalbare optie zijn en u de beste waar voor uw geld op de markt zullen geven. Overweeg dus om in bulk voedsel voor uw Grote Pyreneeën te kopen na overleg met uw dierenarts om te beslissen welk type hondenvoer het beste bij uw hond past.

Voorbeeld voor een duurder premium merk

Royal Canin – Gezondheidsvoeding op maatAantal per zakAantal tassen / jaarEenheid prijsTotale prijs
Grote Pup35 pond.13$ 73,99 (PetSmart)$ 961,87
Grote volwassene35 pond.14$ 68,99 (PetSmart)$ 965,86

Dit illustreert het prijsverschil tussen budgetvriendelijk en premium hondenvoer.

Geweldige verzorging van de Pyreneeën

Doorgaans hebben de Grote Pyreneeën niet veel onderhoud nodig. Onze adviserende hondentrimmer, Corryne Smith, stelt voor om de hond naar eenprofessioneel tot 6 keer per jaarmaar denkt dat ookde meeste hondenbezitters kunnen dit ras zelf verzorgenals ze daarvoor kiezen.

Met prijzen variërend van$ 65 tot $ 140 voor elk bezoeknaar een salon vanwege de grootte en vacht van de Grote Pyreneeën, zullen de jaarlijkse kosten tussen $ 0 en $ 840 liggen. De hond naar een professionele trimmer brengen is de beslissing van de eigenaar, maar kan de gezondheid en het welzijn van de hond ten goede komen.

Jaarlijkse verzorgingskostenBereikGemiddelde kosten
Grote Pyreneeën$ 0 - $ 840$ 420

Professionele hondenverzorging omvat meestal een bad en shampoo, ontharing (indien nodig), borstelen en stylen, nagels knippen, tanden poetsen en oog- en oorreiniging. De prijzen variëren afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van de hond, de conditie van de vacht, gezondheid en leeftijd, het gedrag van de hond en de gevraagde diensten.

Als u uw hond niet naar een trimsalon wilt brengen, is een doe-het-zelfverzorgingsset een haalbaar alternatief. Je kunt deze online vinden voor gemiddeld $ 75 en ze worden geleverd met alle gereedschappen en uitrusting die je nodig hebt om de verzorgingsbehoeften van je Grote Pyreneeën thuis aan te pakken!

Extra kosten om rekening mee te houden voor een Grote Pyreneeën

Bijkomende kostenBereikGemiddelde kosten
Licentie$ 10 - $ 20$ 15
Microchip$ 25 - $ 50$ 40
Hondenuitlaatservice (per wandeling)$ 20 - $ 50$ 35
Hondenpension (per dag)$25 – $85$ 40

Licentie

Gemiddeld,licenties voor een hond vallen tussen $ 10 en $ 20 in de VS. Als uw hond niet gesteriliseerd of gecastreerd is, kunnen deze kosten iets hoger zijn. In de hele VS kunt u juridische problemen krijgen als u een hond zonder vergunning heeft, dus we raden u ten zeerste aan om uw Grote Pyreneeën zo vroeg mogelijk een vergunning te geven. Het maakt het ook gemakkelijker om uw hond te lokaliseren in elk soort noodgeval, waardoor het nog belangrijker wordt.

Microchip

Microchips helpen bij het creëren van een unieke identificatie voor uw hond, waardoor deze in algemene medische en nooddatabases kan worden opgenomen. Veel staten vereisen dat honden worden gechipt, dus u zult waarschijnlijk moeten uitgeven$25-$50voor uw Grote Pyreneeën.

Hond uitlaten

Hondenuitlaatservices zoals Tamaria Reddick suggereren dat de Grote Pyreneeën voldoende beweging krijgen, aangezien het grote, zeer energieke honden zijn. Als u niet aan hun behoeften kunt voldoen, is een hondenuitlaatservice misschien een goed idee. Over het algemeen rekenen hondenuitlaters op apps zoals Rover en Wag$ 20- $ 50 voor wandelingen van 1 uur($ 15- $ 25 voor sessies van 30 minuten).

Deze kosten kunnen oplopen als u het hele jaar door een hondenuitlater nodig heeft, dus zorg ervoor dat u dit in uw budget opneemt. Als de hond niet goed gesocialiseerd is, heeft hij misschien privéwandelingen nodig die duurder zijn.

Op reis

Het is ten zeerste af te raden om een ​​Grote Pyreneeën alleen te laten, vooral als u dagen of weken onderweg bent. In het geval dat u uw hond ergens moet achterlaten, zijn hondenpensions over het algemeen beschikbaar en toegankelijk. Verwacht ergens tussenin te betalen$ 25- $ 85 per dag, afhankelijk van locatie en tijd van het jaar.

Zorg ervoor dat u tijdens bijzonder drukke periodes van het jaar, zoals de feestdagen, van tevoren een hondenpension of -oppasservice boekt, aangezien u waarschijnlijk veel betere prijzen krijgt. Betaalbare alternatieven zijn onder andere kijken of er vrienden/familie zijn die openstaan ​​voor het hosten van uw hond, aangezien deze prijzen erg snel kunnen oplopen.

Ten slotte kunt u misschien uw hond meenemen, aangezien veel luchtvaartmaatschappijen en treinmaatschappijen speciale voorzieningen bieden om uw huisdieren te helpen verplaatsen. U moet echter van tevoren een formeel verzoek indienen, dus zorg ervoor dat u uw reizen vroeg plant. Bovendien variëren de kosten drastisch, omdat ze van verschillende variabelen afhangen, dus zorg ervoor dat u plant wanneer u met uw Grote Pyreneeën reist.

De ultieme prijsgids voor de Grote Pyreneeën (met rekenmachine) | PetBudget (6)

Jaarlijkse en maandelijkse kosten voor een Grote Pyreneeën

De kosten van een pup gedurende het eerste jaar

Met behulp van de statistieken en uitleg die hierboven zijn beschreven, is dede kosten van het opvoeden van een puppy uit de Grote Pyreneeën voor het eerste jaar vallen binnen het bereik van $ 1.470 tot $ 5.295, met een gemiddelde kostprijs van $3.120. Het grootste deel van dit bedrag zal voor of kort na het verwelkomen van de pup moeten worden uitgegeven.

Eerste jaar KostenBereikGemiddelde kosten
Pup$ 290 - $ 1.000$ 550
Benodigdheden$245 – $925$ 495
Opleiding$ 0 - $ 200$ 100
Medisch$ 440 – $ 885$ 665
Eten en lekkernijen$ 460 - $ 1.375$ 835
Poetsen$ 0 - $ 840$ 420
Licentie$ 10 - $ 20$ 15
Microchip$ 25 - $ 50$ 40
Totaal eerste jaar$ 1.470 - $ 5.295$ 3.120

De situatie en voorkeuren van de eigenaar vereisen mogelijk dat hij enkele van de onderstaande optionele uitgaven betaalt.

Optioneel eerste jaar KostenBereikGemiddelde kosten
Sterilisatie/onzijdig$ 50 – $ 500$ 275
Gastropexie$ 200 – $ 400$ 300
Verzekering$350 – $780$ 565
Hondenuitlaatservice (1 uur per dag)$ 20 - $ 50$ 35
Hondenpension (per dag)$25 – $85$ 40

Ter illustratie: de gemiddelde kosten van $ 3.120 zullen stijgen tot $ 11.890 als de hond is gesteriliseerd/gecastreerd, is ingeschreven in een verzekeringsplan, vijf dagen per week professioneel heeft gelopen gedurende tweeënveertig weken en zeven dagen per jaar aan boord is geweest.

Potentiële kosten voor het eerste jaarBereikGemiddelde kosten
Met sterilisatie/castratie en verzekering$ 2.070 – $ 6.975$ 4.260
Met sterilisatie/castratie, verzekering, hondenuitlaatservice en hondenpension$ 6.445 – $ 18.070$ 11.890

Jaarlijkse en maandelijkse kosten van een volwassen Grote Pyreneese herder voor de volgende jaren

Aangezien het verwelkomen van een nieuw huisdier initiële kosten met zich meebrengt die niet vernieuwd hoeven te worden, gaan de kosten voor de volgende jaren drastisch omlaag. Sterker nog, dehet jaarlijkse budget valt tussen $ 945 en $ 3.780voor alle benodigdheden ($ 79- $ 315 per maand).

Kosten volwassen jaarBereikGemiddelde kosten
Benodigdheden$ 105 – $ 410$ 225
Medisch$ 475 - $ 1.075$ 775
Eten en lekkernijen$ 355 – $ 1.435$ 770
Poetsen$ 0 - $ 840$ 420
Licentie$ 10 - $ 20$ 15
Volwassen Jaar totaal$ 945 - $ 3.780$ 2.205
Geschatte maandelijkse kosten$ 79 - $ 315$ 184

Deze keer zullen de gemiddelde kosten van $ 2.205 stijgen tot $ 11.800 als de eigenaar een verzekering, hondenuitlaatservice (vijf dagen per week gedurende vijftig weken) en hondenpension gedurende zeven dagen gedurende het jaar toevoegt. Het is een groot verschil, aangezien uw maandelijkse budget voor het huisdier $ 983 zou zijn in plaats van $ 184.

PotentieelVolwassenJaar KostenBereikGemiddelde kosten
Met verzekering$ 1.295 – $ 4.560$ 2.770
Met verzekering, hondenuitlaatservice en hondenpension$ 6.470 – $ 17.655$ 11.800

Totale eigendomskosten van de Grote Pyreneeën

Grote Pyreneeën hebben, net als andere grotere rassen, een kortere levensduur. Aangezien ze hun gezin gemiddeld 11 jaar lang gelukkig zullen maken (meestal 10 tot 12 jaar),de totale kosten om ze op te voeden kunnen worden geplaatst in het bereik van $ 10.920 tot $ 43.095 ($ 25.170 gemiddeld).

Totale eigendomskosten (11 jaar)BereikGemiddelde kosten
Grote Pyreneeën$ 10.920 - $ 43.095$ 25.170

Nogmaals, deze bedragen kunnen drastisch veranderen, afhankelijk van de extra kosten die de eigenaar maakt. Met behulp van de eerder beschreven scenario's hebben we de totale kosten van het bezitten van een Grote Pyreneeën in de onderstaande tabel berekend.

Potentiële Total Cost of Ownership (11 jaar)BereikGemiddelde kosten
Met sterilisatie/castratie en verzekering$ 15.020 – $ 52.575$ 31.960
Met sterilisatie/castratie, verzekering, hondenuitlaatservice en hondenpension$ 71.145 – $ 194.620$ 129.890

Bedankt voor het lezen van ons! Blijf op de hoogte voor meer informatie over huisdierkosten, productrecensies en bespaartips.

PetBudget Grote Pyreneeën kostencalculator

De kosten van een Grote Pyreneeën – Een samenvatting in 7 vragen

1- Hoeveel kost een puppy uit de Grote Pyreneeën?

Gemiddeld kost een puppy van de Grote Pyreneeën $ 550 in de VS. De meeste puppy's zijn te vinden tussen $ 245 en $ 925. De prijs is afhankelijk van de fokker en locatie, evenals onder andere de bloedlijn, kleur en leeftijd van de hond.

2 – Hoeveel zijn hondenbenodigdheden?

Een nieuwe eigenaar kan een initiële investering tussen $ 245 en $ 925 in benodigdheden verwachten bij het verwelkomen van een extra grote hond. Elk jaar zouden de kosten om sommige te vernieuwen tussen $ 105 en $ 410 moeten liggen. Prijzen variëren afhankelijk van locatie, winkels, merken en productkwaliteit.

3 – Heeft een Grote Pyreneeën training nodig en hoeveel kost dat?

Een Grote Pyreneeënhond kan worden getraind door een ervaren hondenbezitter en heeft bovendien meestal geen professionele training nodig. Maar zoals elk ras zou de hond nog steeds baat hebben bij een paar groepslessen voor basisgehoorzaamheid en socialisatie, die gemiddeld tussen de $ 150 en $ 200 zouden kosten.

4 – Wat zijn de kosten van preventieve medische zorg voor een Grote Pyreneeën?

Preventieve medische zorg moet neerkomen oprondom $ 440 tot $ 885 voor een puppy uit de Grote Pyreneeën gedurende het eerste jaar en ongeveer $ 475 tot $ 1.075 per volwassen jaar. Dit omvat geen sterilisatie of castratie en gastropexieprocedures (meestal respectievelijk $ 200 tot $ 500 en $ 200 tot $ 400).

5 - Hoeveel voedsel eet een Grote Pyreneeën en hoeveel kost het?

Een puppy uit de Grote Pyreneeën zal etenziekted 440 lb. en een volwassene bijna 470 lb. droogvoer per jaar (dit varieert per honden- en voermerk). De jaarlijkse kosten moeten tussen $ 335 en $ 965 liggen voor een puppy en $ 230 tot $ 970 voor een volwassen hond. Andere soorten voedsel en lekkernijen zouden de kosten verhogen.

6 – Hoe vaak moet een Grote Pyreneeënhond professioneel worden verzorgd en hoeveel gaat het kosten?

Het verzorgen van een Grote Pyreneeën is zo eenvoudig dat de meeste eigenaren het zelf zouden moeten kunnen. Degenen die hun hond liever professioneel laten trimmen, kunnen elk jaar tot 6 bezoeken aan een salon verwachten. Elke sessie zou $ 65 tot $ 140 moeten kosten, afhankelijk van de hond en de benodigde diensten.

7 – Zijn er nog andere kosten te verwachten?

In de Verenigde Staten kost een hondenvergunning meestal tussen $ 10 en $ 20. De kosten kunnen iets hoger zijn als de hond niet gesteriliseerd of gecastreerd is. Het hebben van een hondenvergunning is bijna overal verplicht.

Een microchip van een hond kost gemiddeld $ 25 tot $ 50 in de VS en wordt over het algemeen geïmplanteerd tijdens een medische afspraak. Het wordt onder de huid geplaatst, meestal tussen de schouderbladen. Honden die uit het asiel zijn geadopteerd of bij een fokker zijn gekocht, hebben soms al een microchip.

Volgens het laatste State of the Industry Report van de North American Pet Health Insurance Association is de gemiddelde jaarlijkse prijs $ 566 voor ongevallen- en ziektedekkingsplannen of $ 190 voor ongevallenplannen.

Hondenuitlaters rekenen gewoonlijk $ 15 tot $ 25 voor groepswandelingen van 30 minuten en $ 20 tot $ 50 voor wandelingen van 1 uur. Prijzen variëren voornamelijk afhankelijk van de locatie. Privéwandelingen zijn duurder.

Een hondenbezitter moet $ 25 tot $ 85 per dag budgetteren voor hondenpensions. Prijzen variëren onder andere afhankelijk van de locatie, de tijd van het jaar en het serviceniveau.

Nieuwsbriefabonnees krijgen:

Voor en nadat je een puppy krijgt (2 eBooks)
+ Onze checklist voor hondenbenodigdheden
+Waardebonnen&kortingen
ALLES GRATIS

De ultieme prijsgids voor de Grote Pyreneeën (met rekenmachine) | PetBudget (7)

"Sta mij toe u te helpen u voor te bereiden op uw nieuwe hond, de beste beslissingen te nemen en te redden."

Johann – oprichter van PetBudget

Wat is de volgende stap? Bekijk onzeNieuwe gids voor hondenbezitters. Het is een leesboek van 5 minuten boordevol nuttige informatie voor toekomstige en nieuwe hondenbezitters.

Andere rassen die je misschien leuk vindt

De ultieme prijsgids voor de Grote Pyreneeën (met rekenmachine) | PetBudget (8)
De ultieme prijsgids voor de Grote Pyreneeën (met rekenmachine) | PetBudget (9)
De ultieme prijsgids voor de Grote Pyreneeën (met rekenmachine) | PetBudget (10)

ZIE ALLE RASSEN

Of lees meer over dekosten van het hebben van een hond. Dit artikel is DE referentie als het gaat om budgettering voor uw huisdier.

Om u te helpen, bevat deze gids alle primaire uitgaven die nodig zijn om het welzijn van uw toekomstige hond te verzekeren. Zorg ervoor dat u deze overwegingen serieus neemt voordat u een Grote Pyreneeënhond adopteert of koopt, aangezien ze essentieel zijn voor uw hond om een ​​gezond, gelukkig en comfortabel leven bij u thuis te leiden. Bovendien mag de hond geen financiële last zijn voor u of uw gezin, dus zorg ervoor dat u elke sectie aandachtig doorleest om de kosten die gepaard gaan met het opvoeden van een Grote Pyreneeën beter te begrijpen. De cijfers in dit artikel zijn alleen ter informatie. Een hondenbezitter moet altijd de werkelijke kosten vinden die van toepassing zijn op zijn eigen situatie voordat hij een beslissing neemt.

Referenties en bronnen

Dit artikel is originele inhoud vanPetBudget.

Johann Chapuis

Johann Chapuisheeft een samengesteldfantastische ploegvan gediplomeerde dierenartsen, gedragstherapeuten voor dieren, hondentrainers, trimmers en wandelaars om elk artikel te schrijven en de meest nauwkeurige inhoud op petbudget.com aan te bieden. Johann is zelf een dierenliefhebber en -eigenaar en deelt zijn ervaringen en zijn financiële aanleg die hij heeft ontwikkeld tijdens zijn MBA met een specialisatie in financiën en de vele jaren die hij als bedrijfsleider en ondernemer heeft gewerkt.

recente berichten

link naar leuke wateractiviteiten voor u en uw hond

Leuke wateractiviteiten voor u en uw hond

Waterminnende honden voelen zich van nature aangetrokken tot elke vorm van activiteit waarbij ze kunnen spetteren en zwemmen. Terwijl het idee van een duik in het zwembad of een dag op het strand voor de meesten misschien aantrekkelijk in de oren klinkt, heb je...

Lees verder

link naar Welke rassen zijn de beste geleidehonden?

Welke rassen zijn de beste diensthonden?

Wanneer u met een handicap leeft, kan het levensveranderend zijn om een ​​gezelschapsdier aan uw zijde te hebben om u door het dagelijks leven te leiden. Er is een scala aan handicaps die gemakkelijker kunnen worden...

Lees verder

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated: 24/09/2023

Views: 6079

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.