De 4 presidenten uitgehouwen op Mount Rushmore (2023)

Meer informatie over wie er op Mt Rushmore is en andere feiten over de 'President Mountain', oftewel Mount Rushmore

Waarom is Mount Rushmore gebouwd? Misschien wel de beroemdste bezienswaardigheid van het land is het president-beeldhouwwerk van de Mount Rushmore-hoofden. Sommige namen van Mount Rushmore zijn onder meer Mountain of Presidents en de Presidents Mountain, en het heeft de gezichten van presidenten. Dus wie is er op Mount Rushmore? Er zijn vier presidenten in het monument van Mount Rushmore, en elk van hen speelde een rol in de Amerikaanse geschiedenis. Ter ere van wie werd Mount Rushmore gebouwd? De namen van de president van Mount Rushmore zijn onder meer:

George Washington
Theodore Roosevelt
Abraham Lincoln
Thomas Jefferson

De grondleggers van Mount Rushmore hebben een geweldig monument gemaakt dat je niet wilt laten liggen!

Mt Rushmore Presidents: Verken de geschiedenis van de presidenten op Mt Rushmore en ontdek wat presidenten zijn op Mount Rushmore. Kom meer te weten over presidenten van Mount Rushmore en de gezichten van Mount Rushmore op de beroemde 'Berg met gezichten van presidenten', wie is er op Mount Rushmore, wie is er op Mt Rushmore, vier presidenten nemen een standpunt in, wie is er op Mount Rushmore, wie is er op Mount Rushmore

Als je meer te weten komt over de Mount Rushmore, zijn er misschien veel vragen die je hebt. Bezoekers vragen zich namelijk af:

Wie zijn de 4 presidenten op Mount Rushmore?

Zet Rushmore Nationaal Gedenkteken opis een van de meest herkenbare herkenningspunten van het land, en de presidenten op Mount Rushmore staan ​​erom bekend elk jaar meer dan twee miljoen mensen te trekken. Dus welke presidenten zijn op Mount Rushmore? Dit enorme beeldhouwwerk toont de gebeeldhouwde gezichten van vier geliefde Amerikaanse presidenten, uitgehouwen in bergpracht en ongeveer 18 meter hoog. De vier presidenten van Mount Rushmore van links naar rechts zijn George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Deze vier vooraanstaande Mount Rushmore-presidenten werden gekozen door de hoofdbeeldhouwer van het monumentenproject, Gutzon Borglum, vanwege hun rol bij het behoud en de uitbreiding van het land. De jonge assistent-beeldhouwer van Borglum, Korczak Ziolkowski, was bovendien een van de meest invloedrijke werkers aan het project. Het monument is gebouwd in opdracht van president Calvin Coolidge en je kunt Mount Rushmore bezoeken om een ​​uniek inzicht te krijgen in de nationale parken van de VS! Hoeveel presidenten zijn er op Mount Rushmore? Er zijn 4 presidenten op Mount Rushmore. De 4 presidenten op Mt Rushmore zijn: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln.

Wie zijn de presidenten op Mount Rushmore? Welke presidenten zijn er op Mount Rushmore? Ontdek de 4 presidenten op Mount Rushmore om meer te weten te komen over welke presidenten er op Mount Rushmore zijn. Wie heeft Mount Rushmore gemaakt?

George Washington Mount Rushmore-gezicht
George Washington werd geboren op 22 februari 1732 en is het meest bekend als de eerste president van de Verenigde Staten en een van de meest opmerkelijke presidenten op Mt Rushmore. Zijn rol als commandant van het Continentale Leger in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog voorafgaand aan zijn presidentschap was ook de sleutel tot het verkrijgen van onafhankelijkheid van de Britten. Met de ongelooflijke invloed van George Washington op de vorming van het land, wordt hij met veel genegenheid de 'vader' van het land genoemd. Een van zijn meest opvallende citaten is: "Het is beter om alleen te zijn dan in slecht gezelschap." Hij is een van de bekendere Mt Rushmore-presidenten, aangezien hij wordt beschouwd als de grondlegger van Amerika.

Thomas Jefferson Mount Rushmore-gezicht
Thomas Jefferson, een van de gezichten van Mt Rushmore, werd geboren op 13 april 1743 en was de derde president van de Verenigde Staten. Hij staat ook bekend als de belangrijkste auteur van de Onafhankelijkheidsverklaring in 1776. Zijn visies op wat Amerika zou moeten zijn, hebben hem tot een van de meest invloedrijke Founding Fathers gemaakt. Belangrijke prestaties tijdens zijn presidentschap zijn onder meer de Louisiana Purchase en de Lewis and Clark Expedition. Hij staat bekend om vele filosofische uitspraken, waaronder: "Een democratie is niets meer dan heerschappij van maffia, waar eenenvijftig procent van de mensen de rechten van de andere negenenveertig mag wegnemen."

Theodore Roosevelt Mount Rushmore-gezicht
Theodore Roosevelt werd geboren op 27 oktober 1858 en staat bekend om zijn energieke persoonlijkheid en zijn cowboyimago. Hij diende als de zesentwintigste president van de Verenigde Staten en was tijdens zijn politieke carrière een sleutelfiguur in de Republikeinse Partij. Hij staat ook bekend om het uitnodigen van de pers in het Witte Huis voor dagelijkse briefings, wat later een traditie werd, en voor het toevoegen aan de Monroe-doctrine en het aannemen van de Pure Food and Drug Act. Het was bekend dat Theodore Roosevelt zei: "Een man die goed genoeg is om zijn bloed voor het land te vergieten, is goed genoeg om achteraf een vierkante deal te krijgen."

Abraham Lincoln Mount Rushmore-gezicht
Abraham Lincoln werd geboren op 12 februari 1809 en was de 16e president van de Verenigde Staten. Hoewel zijn presidentiële termijn werd afgebroken toen hij in 1865 werd vermoord, leidde hij het land door de burgeroorlog en slaagde hij erin de slavernij in het land te beëindigen. Zijn emancipatieproclamatie in 1863 schafte de slavernij af en hij promootte ook de goedkeuring van het dertiende amendement op de grondwet. Toen hij over de burgeroorlog sprak, zei Lincoln: "Een huis dat tegen zichzelf verdeeld is, kan geen stand houden."

Mount Rushmore Grand Legends-tour

U kunt meer te weten komen over Mount Rushmore en de vele andere attracties in de omgeving met de negen uur durende Mount Rushmore Grand Legends Tour. Deze uitgebreide rondleiding begint met een bezoek aan Mount Rushmore en gaat vervolgens verder naar Custer State Park, de Iron Mountain Road, Sylvan Lake en het Crazy Horse Memorial. Het laatste deel van deze geweldige ervaring neemt je mee op de1880 Trein, een vintage trein die door de Black Hills rijdt.

Monteer Rushmore-audioTour

Als je de omgeving in je eigen tempo wilt verkennen, neem dan zeker deMount Rushmore-audiotourwanneer je Mount Rushmore bezoekt. Deze zelfgeleide audiotour bevat gesproken tekst, muziek, interviews, geluidseffecten en meer, waardoor je een geweldig beeld krijgt van wat er nodig was om de presidentsonderscheiding Mount Rushmore te behalen. De audiotour is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels, Spaans, Duits en Lakota. Natuurlijk kunnen bezoekers ook een kijkje nemen op het Grand View Terrace en het Visitor Center.

Accommodatie in de omgeving van Mount Rushmore

Plan tijdens uw reis naar het gebied van Mount Rushmore een aantal dagen in om alles te ontdekken wat het nationale park te bieden heeft. Geef jezelfcomfortabele accommodatiedicht bij de meest populaire bezienswaardigheden in de omgeving door de te selecterenEcono Lodge Rapid City, deComfort Inn Rapid City, of het Quality Inn Rapid City. JouwMount Rushmore-vakantiezal compleet zijn met al deze prachtige granieten uitzichten. Combineer duizenden jaren geschiedenis met de schoonheid van een nationaal monument en de omliggende bezienswaardigheden van South Dakota. Amerikaanse wonderen wachten op u, ter ere van de Amerikaanse presidenten Abraham Lincoln, president Theodore Roosevelt, Thomas Jefferson en George Washington, de grondleggers die een bezoek aan Mount Rushmore tot een must maken.

Door de grote geesten van Calvin Coolidge, beeldhouwer Gutzon Borglum, heeft dit verbazingwekkende beeldhouwwerk de harten veroverd van Amerikaanse mensen in het hele land. Als je nu wordt gevraagd "Wie zijn de vier presidenten op Mount Rushmore?", kun je weten wie de presidenten op Mount Rushmore zijn!mount rushmore presidenten namen wiens gezichten op mount rushmore gezichten op mt rushmore mount rushmore mensen berg met president gezichten welke gezichten op mt.rushmore hoofden op mt.rushmore waarom is theodore roosevelt op mount rushmorevoorzitter rushmorepresident op mount rushmore wat 4 presidenten zijn op mount rushmore presidenten mt rushmore wie zijn de presidenten op mt rushmore mt rushmore heads wat zijn de vier presidenten op mount rushmore president mount rushmore 4 presidenten nemen een standpunt in wat presidenten zijn op mt.rushmore welke vier presidenten zijn op mount rushmore wie zijn de mensen op mount rushmore 4 presidenten op rushmore welke presidenten zijn op mt rushmore wat zijn de presidenten op mount rushmore welke vier presidenten zijn op mt.rushmore wie is op rushmore president mount rushmore 4 president mt rushmore presidenten op mount rushmore 4 gezichten op mt.rushmore

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 27/12/2023

Views: 5907

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.