Berner Sennenhond Grote Pyreneeën Mix: 8 belangrijkste kenmerken - Animal Pedias (2023)

Berner Sennenhond Grote Pyreneeën Mix: 8 belangrijkste kenmerken - Animal Pedias (1)

De Berner Sennenhond grote Pyreneeën mixde lokale, trouwe Grote Pyreneeën met de zelfbewuste maar rustige Berner Sennenhond. Deze ouderrassen lijken zowel qua grootte als qua bouw op elkaar. Zo krijg je een grote hond. Deze pups hebben verschillende stukken zwarte en witte achtergrond. Ze kunnen echter aanzienlijk verschillen qua uiterlijk en temperament.

Inhoudsopgave

Berner Sennenhond Grote Pyreneeën Mix Herkomst

Om beter te weten waar deze mix vandaan komt, bespreken we de geschiedenis van de ouderrassen. Sinds vroege tijden werken de afstammingslijnen van de huidige Grote Pyreneeënhond samen met Duitse herders in de Hooglanden van de Pyreneeën. Dat is op de grens tussen Frankrijk en Spanje.

Deze onverschrokken hoektanden werden gebruikt om schapen te bewaken. De Berner Sennenhond komt oorspronkelijk uit het landbouwgebied van Bern in Zwitserland. Net als de Grote Pyreneeën werden Berners gefokt om de ijskoude, bittere omstandigheden in bergachtige gebieden te doorstaan.

Leuke weetjes over de Berner Sennenhond vermengd met de Grote Pyreneeën

Berner Sennenhonden en Grote Pyreneeën zijn geen buitenstaanders in het leven van beroemdheden. Zowel Courtney Cox als Sarah Michelle Gellar hadden Berners. Luna, een puppy van de Berner Sennenhond, is een geweldige succesvolle influencer, met meer dan 115.000 fans op Instagram.

Elvis Presley had een Grote Pyreneeën genaamd Muffin. Zowel de Grote Pyreneeën als de Berner Sennenhonden staan ​​bekend om hun moedige activiteiten bij gevaar. Een Berner genaamd Bella zou haar baasje in 2013 uit een gevaarlijke brand hebben gehaald.

Grote Pyreneeën Berner Sennenhond mix Uiterlijk

Berner Sennenhond Grote Pyreneeën Mix: 8 belangrijkste kenmerken - Animal Pedias (2)

Berner Sennenhonden hebben driekleurige honden met lang, zijdeachtig haar. Grote Pyreneeën zijn voornamelijk wit; kan echter grijze of lichtbruine kleuringen bevatten. Beidehonden rassenzijn enorm, majestueus en zwaar van bot.

GeweldigBerner honden verschillenenorm qua uiterlijk, op basis van welk ouderras ze het meest zoeken! Trouwens, mannetjes van de Grote Pyreneeën zijn 27-32 centimeter lang en vrouwtjes bereiken 25-29 centimeter. Ze wegen meestal meer dan 85 pond. Aan de andere kant zijn Berners wat kleiner. Mannetjes staan ​​op 25 tot 27,5 inch en vrouwtjes staan ​​op 23-26 inch.

Temperament

Er wordt erkend dat de Grote Pyreneeën meer zelfbepalend zijn dan de Berner. Beide rassen zijn trouw en aardig voor mensen, ze denken aan hun familie; kan echter onverschillig zijn tegenover vreemden.

De gemengde puppy kan het natuurlijke ongeloof van bezoekers van de Grote Pyreneeën wekken en geweldige waakhonden zijn. Houd er echter rekening mee dat uw hond het op zich kan nemen om u te "beschermen" tegen iemand die hij niet ziet. Ook als ze benaderbaar zijn.

Opleiding

Grote Berners worden niet erkend voor hun plicht. Maar ze moeten een aantal belangrijke vaardigheden leren om rustig met je samen te leven. Verschillende Grote Pyreneeën evenalsBerner Sennenhond pupeigenaren proberen gemakkelijk en snel te trainen.

Oefeningsbehoeften

Berner Sennenhond Grote Pyreneeën Mix: 8 belangrijkste kenmerken - Animal Pedias (3)

Massieve honden, bijvoorbeeld de Grote Bernerhond, zijn vatbaar voor zowel wervelkolom- als gewrichtscomplicaties. Dit geldt met name voor pups wanneer hun botten een groot, groeiend lichaam moeten ondersteunen.

Grote honden moeten gecontroleerde lichaamsbeweging hebben voordat ze 9 tot 18 maanden oud zijn. Castratie vóór de volwassenheid kan het risico op gewrichtsproblemen vergroten. Bijvoorbeeld hersen-kruisbandletsel.

Oudere Grote Berners doen het goed met normale lichaamsbeweging. Een dagelijkse wandeling van 30 tot 60 minuten moet voldoende zijn om ze tevreden te houden. Praat met uw dierenarts over de trainingsvereisten van uw hond als deze pijn doen door bot- en gewrichtsproblemen.

Geweldige Berner Gezondheid

Helaas lijden grote hondenrassen aan verschillende gezondheidsproblemen en hebben ze een kortere levensverwachting. De Berner bergmix van de Grote Pyreneeën kan voorspelbaar ongeveer 7 tot 8 jaar oud worden.

Beide ouderrassen zijn vatbaar voor groeiende kanker en gewrichtsproblemen. De Berner Sennenhond heeft de hoogste sterfte door kanker. Grote honden worden meer verwacht dan kleinere honden om botkanker te krijgen. Onder massieve honden zijn de Grote Pyreneeën vooral kwetsbaar.

Naast erfelijke aandoeningen kunnen grote honden moeite hebben met afkoelen. Omdat de Grote Berner ook een dikke vacht heeft, is hij vooral vatbaar voor een hitteberoerte. Zorg er tijdens warme dagen voor dat uw hond schaduw en water heeft en let op de symptomen van een hitteberoerte.

Dit mixras bevat ook slappe oren. Bijgevolg kunnen ze oorontstekingen krijgen. Onderzoek de oren regelmatig om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn.

Verzorging en voeding

De vacht van uw Duitse herder moet regelmatig worden verzorgd, bij voorkeur dagelijks. Deze honden verharen gedurende het jaar. Een basislakhark zal helpen om het effect op uw meubels in de lente en de herfst te verminderen, zodra het vervellen meer is.

Enorme hondenrassen hebben specifieke voedingsbehoeften, vooral als puppy's zodra hun snelgroeiende lichaam de juiste hoeveelheid voeding nodig heeft. Met name een teveel aan eiwit kan de botgroei remmen.

Zijn de Berner Sennenhondenmix uit de Grote Pyreneeën geweldige gezinshonden?

Aanhangers van deze mix prijzen hun liefdevolle, demonstratieve, loyale karakter tegenover hun familie. Ze zullen vaak hun families verdedigen, inclusief kinderen en huisdieren, als ze dat willen. Een Grote Berner kan een aangenaam familiehuisdier zijn als je zijn grootte, gezondheidsproblemen en sterk regionaal instinct aankan.

Het zijn misschien geen geschikte honden voor gezinnen met jonge kinderen. Vooral jonge, te grote honden zijn onhandig. De gezondheidsproblemen van grote rassen kunnen een Grote Berner ook minder geschikt maken voor veel gezinnen. Gezondheidsproblemen bij grote rassen zijn zwaar voor de portemonnee.

Het redden van een Berner Sennenhond gemengd met Grote Pyreneeën

Adopteer een huisdier is een uitstekende plek om op zoek te gaan naar een Duitse herder voor thuis. Ongeoorloofde bijeenkomsten van Duitse eigenaren op internet kennen mogelijk toegankelijke reddingen.

Een grote Berner hond vinden

Helaas proberen sommige mensen te profiteren van de populariteit van specifieke hondenrassen om geld te verdienen. Zoek bij het zoeken naar een puppy van welk hondenras dan ook niet naar dierenwinkels of twijfelachtige faciliteiten die puppy-molens kunnen zijn.

De bewondering van gemengde honden heeft ertoe geleid dat talloze goede fokkers kwaliteitspups probeerden te fokken. Minder aansprakelijke hondenfokkers zien echter nog steeds af van gezondheidstesten. Verantwoordelijke fokkers zullen hun puppy's oprecht nodig hebben om naar rechtopstaande huizen te gaan.

Een goede fokker zal je misschien een overeenkomst laten tekenen. Ze zullen hun pups terugkrijgen als de zaken niet tot rust komen, in plaats van zich voor te stellen een nieuw huis te vinden.

Voors en tegens van het kiezen van een Grote Berner

Nadelen:

  • kan gewelddadig zijn tegen buitenstaanders en extra honden
  • uitgebreide, dikke dubbele vachtschuren gedurende het jaar
  • korte levenscyclus en belangrijkste genetische gezondheidsproblemen

Voordelen:

  • liefdevol, loyaal en vriendelijk met familie
  • heeft niet vaak veel beweging nodig
  • verdediging van familie
  • kan uitstekend geschikt zijn voor gezinnen met oudere kinderen

Veel Gestelde Vragen

Vraag: Is een Grote Pyreneeënhond een goede gezinshond?

De Grote Pyreneeën is een vredige, beleefde, serieuze hond die wordt erkend vanwege zijn grote toewijding aan het gezin, inclusief goed opgevoede kinderen. Deze honden zijn meestal betrouwbaar, liefdevol en vriendelijk; als de vereiste zich echter voordoet, zullen ze niet aarzelen om te proberen hun familie en hun land te bewaken.

Vraag: Wat is een geweldige Berner?

De Grote Berner is een grote hond met een koninklijk voorkomen. Het weegt typisch tussen de 70 en 115 pond. Als ze eenmaal volgroeid zijn, worden de Grote Berners 24 tot 28 centimeter lang. Ze bevatten robuuste en gespierde figuren die verborgen zijn onder hun lange en overvloedige vacht.

Referenties

https://thehappypuppysite.com/great-bernese/ Your Great Pyrenees Berner Sennenhond Mix

https://www.berneselove.com/bernese-mountain-dog-great-pyrenees-mix-excellent-guard-and-companion/ Alles wat u moet weten over de grote Berner

Berner Sennenhond Grote Pyreneeën Mix: 8 belangrijkste kenmerken - Animal Pedias (4)

Thomas Shelby

Ik ben dierenarts van beroep en schrijf graag over dieren. De meest geloofwaardige informatie vindt u hier. Daarnaast ben ik een reiziger en filmliefhebber. U kunt bij mij terecht voor alle soorten informatie over dieren.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 24/12/2023

Views: 5505

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.