9 beste luchthavens in Colorado | ColoradoSpotter (2023)

9 beste luchthavens in Colorado | ColoradoSpotter (1)

Colorado is een prachtige plek om te bezoeken, met zijn majestueuze bergketens en meren op grote hoogte.

Hoewel de beste manier om door de staat te reizen per auto is, kan vliegen ook een geweldige manier zijn om deze prachtige staat te verkennen. Met dat in gedachten hebben we een lijst samengesteld met de beste luchthavens in Colorado.

Deze luchthavens bieden meer dan alleen gemak: ze bieden reizigers een efficiënte, veilige en comfortabele ervaring.

Van 24-uurs klantenservicebalies die hulp bieden aan degenen die dit het meest nodig hebben tot luchthavenlounges die mensen een plek bieden om te ontspannen en bij te tanken voor hun volgende vlucht, deze luchthavens bieden reizigers alles wat ze nodig hebben voor een plezierige reis.

Of u nu op zoek bent naar een handige verbinding of gewoon op zoek bent naar een luchthaven die enkele van de beste voorzieningen biedt die momenteel op de markt beschikbaar zijn, u zult niet teleurgesteld zijn wanneer u een van deze topluchthavens in Colorado kiest.

Lees verder om te ontdekken welke onze lijst hebben gemaakt!

1. Luchthaven Colorado Springs

9 beste luchthavens in Colorado | ColoradoSpotter (2)

7770 Milton E Proby Pkwy, Colorado Springs, CO 80916 (Google Maps)

(719) 550-1900

Colorado Springs Airport is een geweldige luchthaven om van en naar te vliegen. De klantenservice is vriendelijk en de sfeer is comfortabel. De luchthaven zelf is modern, schoon en gemakkelijk te navigeren.

De veiligheidscontroles zijn snel en er zijn tal van eet- en drinkgelegenheden beschikbaar terwijl u op uw vlucht wacht. Parkeren op het terrein kan een beetje prijzig zijn, maar het is toch handig. Iedereen, van luchthavenpersoneel tot beveiligingspersoneel, was vriendelijk en attent tijdens onze bezoeken hier.

De terminal heeft een kunstexpositie die het nog aangenamer maakt terwijl u op uw vlucht wacht. Bovendien zorgt de gratis wifi ervoor dat reizigers tijdens hun reis op de luchthaven verbonden kunnen blijven.

Er zijn ook voldoende zitjes beschikbaar voor als u even wilt uitrusten voor of na uw vlucht.

Een ander geweldig kenmerk van deze kleine luchthaven is dat de inchecktijden relatief kort zijn in vergelijking met grotere luchthavens, zodat u niet te ver van tevoren hoeft te verschijnen voor uw vlucht; 90 minuten van te voren zou voldoende moeten zijn!

Al met al biedt Colorado Springs Airport een algehele geweldige ervaring met vriendelijk personeel, handige parkeermogelijkheden, kunsttentoonstellingen en gratis wifi!

2. Regionale luchthaven Grand Junction – GJT

9 beste luchthavens in Colorado | ColoradoSpotter (3)

2828 Walker Field Dr, Grand Junction, CO 81506 (Google Maps)

(970) 244-9100

Grand Junction Regional Airport (GJT), geprezen om zijn uitzonderlijke klantenservice, is een regionale luchthaven in Colorado.

Inchecken is een makkie en het beveiligingsproces is snel en efficiënt. Het luchthaventerrein is goed onderhouden en biedt reizigers een uitnodigende sfeer.

GJT biedt twee bars, een supermarkt en een restaurant om tegemoet te komen aan de behoeften van reizigers tijdens het wachten op hun vlucht.

Bovendien biedt de delicatessenbalie vers gemaakte to-go-sandwiches, salades, smoothies, enz., waardoor het een ideale plek is voor wie op zoek is naar iets snel maar lekkers.

Het luchthavenpersoneel is professioneel en hoffelijk en biedt nuttige hulp vanaf het inchecken tot en met de beveiliging. Parkeren is gemakkelijk bereikbaar met voldoende parkeerplaatsen en er is geen bus nodig wanneer u rechtstreeks van de luchthaven naar taxi's of autoverhuur loopt.

De Avis-servicedesk is ook efficiënt met deskundig personeel dat ernaar uitkijkt om iedereen die autoverhuur nodig heeft van dienst te zijn.

Over het algemeen wordt GJT door veel reizigers geprezen als comfortabel met geweldige voorzieningen die het navigeren op de kleine luchthaven gemakkelijk maken, ondanks de bouwwerkzaamheden die aan de gang zijn.

Met betrouwbare vluchtschema's en vriendelijke maar professionele bemanning is GJT zeker een favoriet geworden onder frequent flyers die op zoek zijn naar eersteklas klantenservice op een luchthaven waar ze keer op keer op kunnen vertrouwen!

3. Regionale luchthaven Eagle County – EGE

9 beste luchthavens in Colorado | ColoradoSpotter (4)

217 Eldon Wilson Rd, Gips, CO 81637 (Google Maps)

(970) 328-2680

Regionale luchthaven Eagle County – EGE biedt een geweldige klantenservice-ervaring. Van de medewerkers van de luchtvaartmaatschappij tot de TSA, het personeel is vriendelijk en hoffelijk. De luchthaven is onlangs gerenoveerd, wat zorgt voor een nog aangenamere ervaring.

De terminal is schoon en goed georganiseerd, zonder wachtrijen of wachttijden. Er zijn twee restaurants in de buurt - een bij terminal 2 en een bij terminal 3 - evenals een winkel met voorverpakte levensmiddelen voor snacks of maaltijden voor onderweg. Beveiligingslijn beweegt snel en efficiënt, waardoor het gemakkelijk is om er snel doorheen te komen.

De faciliteit zelf is gezellig, met leren banken in de wachtruimte voor passagiers. Hoewel er buiten de beveiliging niet veel winkels of restaurants zijn, is het aanbod van goede kwaliteit en heerlijk eten dat op beide locaties te vinden is.

Er is ook een mogelijkheid om in te checken aan de rand van de weg, een autoverhuurstation net buiten de voordeur en behulpzaam personeel dat er alles aan doet om het leven van reizigers op deze luchthaven gemakkelijker te maken.

Concluderend, Eagle County Regional Airport - EGE biedt een geweldige klantenservice-ervaring met onlangs gerenoveerde faciliteiten die het gemakkelijk maken om snel in en uit te stappen met alle voorzieningen in de buurt indien nodig.

Het is een ideale luchthaven als u op zoek bent naar een kleine maar efficiënte plek waar u niet al te veel tijd nodig heeft voordat uw vlucht vertrekt!

4. Regionale luchthaven Yampa Valley – HDN

9 beste luchthavens in Colorado | ColoradoSpotter (5)

11005 RCR 51A, Hayden, CO 81639 (Google Maps)

(970) 276-5001

Als je Yampa Valley Regional Airport – HDN binnenloopt, wordt je meteen getroffen door de schone en goed onderhouden atmosfeer.

Het luchthavenpersoneel is vriendelijk en behulpzaam, altijd bereid om vragen te beantwoorden of de weg te wijzen. De kleine omvang van de luchthaven maakt het gemakkelijk om uw weg te vinden, met weinig voorzieningen maar veel ruimte voor passagiers.

Het veiligheidsincheckproces verloopt soepel en efficiënt, waardoor u snel en probleemloos kunt inchecken. Er zijn een paar eetgelegenheden beschikbaar op de luchthaven, zoals een snackbar en een restaurant.

Bij weersverstoringen kunnen vluchten druk worden, dus er zijn voldoende comfortabele zitjes in de terminal voor passagiers die moeten wachten.

Het gatepersoneel van United Airlines is bijzonder gastvrij en meegaand en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt tijdens hun verblijf op Yampa Valley Regional Airport – HDN.

Zelfs wanneer gestrande passagiers vanwege vluchtvertragingen moesten overnachten, hebben medewerkers zo snel mogelijk gezorgd voor snacks, water, kussens en dekens om hen zich thuis te laten voelen.

Over het algemeen biedt Yampa Valley Regional Airport – HDN een uitstekende service met vriendelijk personeel dat er alles aan doet om ervoor te zorgen dat alle passagiers een prettige ervaring hebben tijdens het passeren van de terminal.

5. Pueblo-herdenkingsluchthaven

9 beste luchthavens in Colorado | ColoradoSpotter (6)

31201 Bryan Cir, Pueblo, CO 81001 (Google Maps)

(719) 553-2760

Een bezoek aan Pueblo Memorial Airport is een plezierige ervaring met zijn geweldige en supervriendelijke service. Deze handige, gemakkelijke en stressvrije luchthaven biedt schone badkamers en faciliteiten.

Ondanks dat het een oudere luchthaven is, maakt het kleine formaat het gemakkelijk om te navigeren. De winkel is goed gevuld met cadeaus, snacks en eten met een luchtvaartthema.

Het beveiligingsproces duurt ongeveer 10 minuten voor alle passagiers en dan bent u slechts 3 meter verwijderd van de gate. Iedereen die daar werkt is vriendelijk en behulpzaam, inclusief TSA-medewerkers die ook aardig zijn.

Parkeren kan worden verbeterd, maar het is de moeite waard om te lopen om het spitsverkeer in Denver te vermijden. De crewlounge en vluchtplanningsfaciliteiten zijn top en binnenkort komt er ook een vol theater!

Voor degenen die AOG-diensten verlenen, is het personeel, inclusief lijndienstpersoneel, professioneel en hoffelijk.

De start- en landingsbanen of wegen bereiken is ook eenvoudig dankzij de uitstekende klantenservice in combinatie met ongeëvenaarde faciliteiten met voldoende oprijplaatruimte. Er is zelfs een restaurant in de buurt en een museum om de tijd te doden tijdens het wachten op uw vlucht!

Kortom, Pueblo Memorial Airport biedt geweldige service in een schilderachtige sfeer in combinatie met lange start- en landingsbanen, volledige FBO-services (inclusief zelfbedieningsbrandstof), geen verkeer of lange wachtrijen bij de ticketbalie/TSA plus hamburgers en sandwiches tegen redelijke prijzen - dat alles voegt toe om deze luchthaven een bezoek waard te maken!

6. Colorado lucht- en ruimtehaven

9 beste luchthavens in Colorado | ColoradoSpotter (7)

5200 Front Range Pkwy, Watkins, CO 80137 (Google Maps)

(303) 261-9100

Gezegend met een schilderachtig uitzicht op de Rocky Mountains, is Colorado Air And Space Port een geweldige plek voor luchtvaartliefhebbers.

De goed onderhouden start- en landingsbanen zijn gunstig voor piloten en het Bravo-luchtruim er direct boven maakt snel vertrek mogelijk. De luchthaven is niet zo druk als andere luchthavens in Denver Metro, waardoor het gemakkelijker is om VFR of IFR in en uit te stappen.

Het personeel op de luchthaven is professioneel en vriendelijk en biedt uitstekende klantenservice. Ze bieden ook tankservices op een snelle manier. Er zijn twee vliegscholen op de luchthaven, waardoor het een ideale plek is voor aspirant-piloten om te trainen.

Het restaurant in het open terminalgebied biedt een geweldig menu met kant-en-klare gerechten waarvan bezoekers kunnen genieten terwijl ze vliegtuigen zien opstijgen en landen.

Naast luchtvaartactiviteiten organiseert Colorado Air And Space Port ook evenementen zoals ruilbijeenkomsten, autoshows en vliegshows die veel mensen uit de hele regio aantrekken.

Met zijn gunstige ligging dicht bij KDIA maar niet te ver weg van Centennial of Metro luchthavens, is deze luchthaven zeker een bezoek waard als u op zoek bent naar een interessante ervaring!

7. Metropolitaanse luchthaven Rocky Mountain

9 beste luchthavens in Colorado | ColoradoSpotter (8)

11755 Airport Way, Broomfield, CO 80021 (Google Maps)

(303) 271-4850

Colorado, gelegen in het hart van Broomfield, is de Rocky Mountain Metropolitan Airport.

Met twee grote FBO's, Sheltair met een geweldig nieuw gebouw en een deli binnenin, is deze luchthaven een geweldige keuze voor piloten die in en uit het gebied willen vliegen.

De landingsbanen zijn extreem lang en evenwijdig aan een toren (klasse D), waardoor het de hele dag erg druk is met vliegtrainingen.

De luchthaven organiseert ook vliegshows die inspireren en de geneugten van de luchtvaart met iedereen delen. Bovendien kunnen bezoekers genieten van een aantal WW2-vliegtuigen die ze meenemen voor rondleidingen, evenals de bistro in de terminal.

Het uitzicht vanaf deze luchthaven is geweldig en kan zelfs vanaf de grond niet worden overtroffen.

Omwonenden kunnen wat geluidsoverlast ervaren, maar gelukkig zijn er geen woonwijken in de buurt die vliegers die van of naar Rocky Mountain Metropolitan Airport vliegen zouden hinderen.

Over het algemeen is dit een uitstekende zakenluchthaven die geweldige faciliteiten en diensten biedt voor haar bezoekers, inclusief vliegtrainingsopties plus geweldige uitzichten die er in of uit vliegen!

8. Luchthaven Durango – La Plata County

9 beste luchthavens in Colorado | ColoradoSpotter (9)

1000 Luchthaven Rd, Durango, CO 81303 (Google Maps)

(970) 382-6050

Dulango - La Plata County Airport is een geweldige luchthaven voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke en handige ervaring. Het personeel is vriendelijk, de veiligheidslijnen zijn snel en er is voldoende parkeergelegenheid.

Het uitladen van de bagage gaat traag, maar dat is te verwachten op een kleinere luchthaven. Er is veel lokale informatie beschikbaar en vervoer van en naar de luchthaven is gemakkelijk bereikbaar.

De begroetingen van de medewerkers zijn warm en gastvrij, en het personeel neemt zelfs de tijd om rondjes te maken door de terminal. Het PA-systeem in een van de American Airlines-tenten was moeilijk te horen, maar verder verliep alles soepel.

Voor degenen die niet te lang willen wachten, is er gratis parkeergelegenheid als je er minder dan een uur bent, waardoor het een geweldige optie is voor korte trips of tussenstops.

De wachtruimtes zijn ruim en schoon, met toegang tot een schaduwrijk zitgedeelte buiten, evenals eetgelegenheden op de luchthaven zelf (hoewel deze na 21.00 uur mogelijk beperkt zijn).

Al met al biedt Durango – La Plata County Airport een prettige ervaring voor al haar klanten!

9. Gemeentelijke luchthaven van Cortez

9 beste luchthavens in Colorado | ColoradoSpotter (10)

Luchthaven Rd, Cortez, CO 81321 (Google Maps)

(970) 565-7458

Vaak hebben kleine luchthavens de reputatie verouderd te zijn en weinig voorzieningen te hebben. Cortez Municipal Airport vormt echter een uitzondering op deze regel. Deze luchthaven biedt gratis parkeergelegenheid, probleemloze beveiliging en geweldige klantenservice.

Het check-in proces was een makkie en het personeel was vriendelijk en behulpzaam. Bij aankomst aan boord van het vliegtuig kunt u ook van de piloten een geweldige klantenservice verwachten.

De luchthaven zelf is klein maar zeer goed onderhouden - met voldoende bewegingsruimte zonder het gevoel te hebben dat het druk is.

Boutique Air heeft de verwachtingen overtroffen door een waardevolle service te bieden hier op Cortez Municipal Airport. Kyle nam de tijd om me te helpen zo snel mogelijk een route naar huis te vinden toen ik hulp nodig had.

Cortez Municipal Airport is ook zeer betaalbaar in vergelijking met grotere luchthavens zoals Montrose of Telluride; vluchten zijn op kleinere vliegtuigen waardoor ze veel toegankelijker zijn voor mensen met een kleiner budget.

De toiletten bevinden zich slechts aan één kant van de röntgencontrole van de tas, dus houd daar rekening mee bij het passeren van de beveiliging! Medewerkers waren professioneel en toch vriendelijk gedurende mijn hele ervaring hier op Cortez Municipal Airport - waardoor het een plezierige reis was!

Bekijk zeker ook eens dewebverhaalEnPinterest-speldvan dit artikel.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 08/11/2023

Views: 5921

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.