21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (2023)

Veel mensen kennen geiten en het feit dat ze tegenwoordig op bijna elke boerderij aanwezig zijn. Deze wezens zijn veel gemakkelijker te verzorgen dan andere boerderijdieren, maar ze brengen hun eigenaars nog steeds veel nut met zich mee in de vorm van melk, vlees en de productie van huiden. Afgezien daarvan zorgen ze voor ongelooflijke huisdieren waar veel gezinnen over de hele wereld van genieten.

Wat veel mensen echter niet beseffen, is dat er veel verschillende soorten geiten bestaan. In feite zijn er vanaf vandaag meer dan 300 unieke geitenrassen over de hele wereld! Elk van deze soorten geiten brengt een uniek uiterlijk, persoonlijkheid en reeks kenmerken met zich mee, waardoor het een geweldige aanvulling is op elke boerderij.

Hieronder hebben we 21 van enkele van de meest populaire soorten geiten uitgelicht om u te helpen de verbluffende diversiteit aan geiten die vandaag beschikbaar zijn beter te begrijpen.

Inhoudsopgave

1. Alpengeit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (1)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (2)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (3)

Afkomstig uit de Franse Alpen is dit een middelgroot tot groot geitenras dat vooral bekend staat om zijn goede melkvermogen. Het wordt vaak op boerderijen gehouden omdat het 1-2 liter melk per dag kan produceren. Ze zijn een behoorlijk divers ras en hebben geen vaste kleuren of markeringen waaraan ze zich houden. Volwassenen hebben hoorns, rechtopstaande oren en een algeheel recht profiel. Ze gedijen ook in vrijwel elk klimaat.

2. Amerikaanse Lamancha-geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (4)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (5)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (6)

Een van de meest onderscheidende en gemakkelijk herkenbare geitenrassen vanwege hun ongelooflijk korte oren. Bovendien kunnen ze grote hoeveelheden botervetrijke melk produceren en hebben ze een mensvriendelijk karakter. Het is het enige melkgeitenras dat in de Verenigde Staten is ontwikkeld.

3. Anglo-Nubische geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (7)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (8)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (9)

Een Britse huisgeit die het resultaat is van een kruising tussen Britse geiten en hangoorgeiten die zijn geïmporteerd uit India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Deze geiten zijn vrij groot, hebben zeer lange hangende oren en hebben een uniek ronde neus. Hun persoonlijkheid komt overeen met hun vriendelijke uiterlijk en wordt beschreven als sociaal, vocaal en over het algemeen extravert.

4. Angora-geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (10)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (11)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (12)

Een geit die vooral bekend staat om de luxe fleece die van hen wordt gemaakt, mohair genaamd. Een enkele Angora-geit kan tot 11 pond vacht per jaar produceren. Hoewel ze oorspronkelijk wit waren, zijn ze gefokt om zwart, rood en bruin te zijn. Helaas zijn deze geiten niet de meest winterharde wezens vanwege hun gevoeligheid voor parasieten en het feit dat ze bijzonder kwetsbaar zijn in hun eerste paar dagen van hun leven.

5. Beetal-geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (13)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (14)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (15)

Een geit die afkomstig is uit en zich bevindt in India, Beetals zijn zeer goede melkproducenten en worden ook gebruikt voor de vleesproductie. Ze kunnen zich aanpassen aan vrijwel elke omgeving en doen het goed op boerderijen die praktisch geen graasland hebben. Beetal-geiten hebben een zeer uitgesproken uiterlijk met een compact lichaam, lange poten en oren, een korte staart en een massieve kop met een brede neus.

6. Zwarte Bengaalse geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (16)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (17)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (18)

Een geitenras dat veel wordt gebruikt in Bangladesh om veel waarde te brengen aan de verarmde mensen door de productie van vlees, melk en huiden. Het vlees en de melk die van dit ras komen, behoren zelfs tot de meest voedzame van alle geitenrassen. Dit kleinere ras heeft niet veel ruimte nodig, heeft een hoge reproductiesnelheid en is resistent tegen vele ziekten.

7. Boerengeit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (19)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (20)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (21)

Deze Zuid-Afrikaanse geiten staan ​​vooral bekend om hun hoge vleesproductie. Het zijn vrij snelgroeiende geiten met hoge vruchtbaarheidscijfers en hebben lange, hangende oren. Boerengeiten hebben meestal bruine koppen en witte lichamen, maar sommige zijn helemaal wit of helemaal bruin. Het zijn zeer winterharde geiten die zich aan elk klimaat kunnen aanpassen en verrassend goede moedervaardigheden hebben.

8. Damascusgeit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (22)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (23)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (24)

Deze geiten zien eruit alsof ze rechtstreeks uit een nachtmerrie komen. Dit lelijke ras heeft een paar verschillende doeleinden en wordt gebruikt voor vlees, melk en hun huid. Damascus-geiten komen voor in het Midden-Oosten en hebben lange nekken en benen, hangende oren en een vreemd klein hoofd. Hun gekreukte gezicht heeft een bolle brug en enorme ogen. Hoewel ze meestal wit gekleurd zijn, heeft kruising ervoor gezorgd dat ze in kleuren verkrijgbaar zijn die variëren van wit tot beige tot donkerbruin.

9. Girgentana-geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (25)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (26)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (27)

Dit is een vrij aantrekkelijke middelgrote geit. Het heeft een voornamelijk witte vacht met haar rond zijn hoofd dat varieert van grijs tot bruin, een lange baard en middelgrote rechtopstaande oren. Een opvallend kenmerk van dit geitenras zijn hun naar boven draaiende hoorns. Ze worden vaak gebruikt voor de melkproductie vanwege hun gezonde output.

10. Jamnapari-geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (28)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (29)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (30)

Een vrij normaal ogend geitenras dat over de hele wereld zeer goed wordt ontvangen, vooral in India. Dit ras heeft een geweldige melk- en vleesproductie en ze zijn ook zeer geschikt voor shows. Het heeft een lang lichaam dat in veel verschillende kleuren kan voorkomen, lange harige benen, een korte naar boven gebogen staart en lange dunne oren. Ze zijn ook gebruikt om verschillende andere geitenrassen te creëren die tegenwoordig bestaan!

11. Kalahari rode geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (31)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (32)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (33)

Een geitenras dat door evenveel mensen als lelijk en mooi wordt gezien en een gelijkenis vertoont met de zwijnengeit. Het is een heel groot ras met een roodgekleurde vacht, lange slappe oren, naar achteren hellende hoorns en een teveel aan losse huid. Deze geit is buitengewoon winterhard, heeft een sterk drijfinstinct en wordt voornamelijk gefokt voor de productie van mals vlees. De winterhardheid van deze geiten, samen met hun camouflage, maakt ze populaire keuzes voor geitenfokkers.

12. Kamori-geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (34)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (35)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (36)

Dit populaire en mooie geitenras komt voor in de Sindh-voorzienigheid van Pakistan en wordt voornamelijk gebruikt voor de melkproductie. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun aparte lichaamstype, unieke kleuring en extreem lange oren. Tegenwoordig zijn deze geiten niet erg gebruikelijk en brengen ze uiteindelijk veel geld op wanneer ze op de markt komen vanwege hun melkproductie en unieke uiterlijk.

13. Kiko-geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (37)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (38)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (39)

Een prachtig geitenras afkomstig uit Nieuw-Zeeland, deze geit wordt gewoonlijk gefokt voor zijn vlees. In feite is "Kiko" een Maori-woord dat zich letterlijk vertaalt naar vlees. Kiko-geiten zijn vrij groot, kunnen in elke kleur voorkomen en volwassen bokken hebben prominente hoorns. Ze brengen een iets hogere prijs op dan andere vleesgeiten vanwege hun weerstand tegen parasieten, snelle groeisnelheid en geweldige moederinstincten. Ze zijn ook erg winterhard en worden gemakkelijk zwaarder - alles wat je maar wilt in een vleesgeit!

14. Nigeriaanse dwerggeit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (40)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (41)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (42)

Van alle geitenrassen die er zijn, zijn Nigeriaanse dwerggeiten enkele van de meest gezinsvriendelijke en hebben ze hun weg naar veel huizen gevonden. Ze hebben een gelijkmatig humeur en speelse persoonlijkheden waardoor ze zelfs geweldige hulpdieren zijn op medisch gebied. Ondanks hun kleine formaat zijn het winterharde dieren die in bijna elk klimaat kunnen gedijen en goed overweg kunnen met ander vee. Ze hebben echter veel ruimte nodig om te rennen en te spelen, omdat ze soms behoorlijk energiek zijn.

15. Oberhasli-geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (43)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (44)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (45)

Deze melkrassen hebben zichzelf ook behoorlijk populair gemaakt. Oberhasli-geiten hebben een alerte maar vriendelijke uitstraling met een zachtaardig karakter. Ze zijn middelgroot en vrij onbevreesd en winterhard - eigenschappen die ze tot goede keuzes maken voor boeren. Deze geiten zijn bruin met zwarte kleur op verschillende delen van hun lichaam. Hoewel het wereldwijd bekend is, is dit ras het populairst in Zwitserland.

16. Pygmee-geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (46)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (47)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (48)

Net als de Nigeriaanse dwerggeiten zijn pygmee-geiten in sommige landen ook zeer populaire huisdieren. Deze populariteit is te danken aan het compacte formaat van dit ras en het zeer vriendelijke en nieuwsgierige karakter. Volwassen Pygmee-geiten wegen ongeveer 75 pond en zijn minder dan 2 voet lang. Elke dwerggeit heeft een andere persoonlijkheid, maar de meeste worden vergeleken met een trouwe hond. Ze brengen het grootste deel van hun tijd door met spelen en zijn zeer sociale wezens die veel aandacht nodig hebben.

17. Pygora-geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (49)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (50)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (51)

Een prachtig geitenras dat is ontstaan ​​door een pygmeegeit te combineren met een angorageit. Deze kruising werd voornamelijk gedaan om een ​​geit te creëren die goede hoeveelheden waardevolle finer produceert. Het is een klein geitenras (niet boven de 60 cm) dat in een grote verscheidenheid aan verschillende kleuren verkrijgbaar is, van zwart tot bruin tot wit. Hoewel deze geiten voornamelijk worden gebruikt voor de productie van vezels, worden ze ook gebruikt voor de melkproductie en worden ze soms als huisdier gehouden. Ze zijn alert, vriendelijk en erg speels.

18. Zwervende geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (52)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (53)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (54)

Nog een gemakkelijk herkenbare geit die wordt geclassificeerd door zijn extreem lange en gedraaide hoorns die wel 1,20 meter lang kunnen worden. Hun vacht is glad met kort en dik haar dat in kleur kan variëren. Hoewel deze geit oorspronkelijk voor vlees werd gefokt, is geitenvlees in Frankrijk in populariteit afgenomen, waardoor het gebruik van deze geit naar de melkproductie is verschoven. Dit ras is zeer winterhard en is zeer geschikt voor het droge klimaat van zijn natuurlijke habitat. Het kan gedijen in gebieden met slechte vegetatie en wordt soms gebruikt om gebieden vrij te maken om branden te helpen voorkomen.

19. Ik krijg de geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (55)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (56)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (57)

De grootste van alle melkgeitenrassen, de Saanen-geit is een briljant ras. Het is een witgekleurde geit met rechte oren, geen hoorns, kleine pootjes, een lange nek en kort haar. Ze zijn in staat om een ​​liter melk per dag te produceren en worden over de hele wereld grootgebracht. Dit is een van de meest populaire rassen vanwege de consistente melkproductie, winterhardheid en het vermogen om zich aan te passen aan een grote verscheidenheid aan verschillende klimaten.

20. Sirohi-geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (58)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (59)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (60)

Een middelgrote geit met voornamelijk bruine haren met lichtbruine vlekken. Hun haar is vrij dicht, hun oren zijn plat en slap en ze hebben kleine hoorns die naar boven en naar achteren buigen. Dit ras staat bekend om zijn vermogen om gemakkelijk aan te komen, zelfs onder slechte omgevingsomstandigheden. Ze zijn behoorlijk resistent tegen veel van de belangrijkste geitenziekten en kunnen gemakkelijk extreem droge en hete klimaten aan. Dit heeft hen tot een populaire keuze voor vleesproductie gemaakt.

21. Toggenburg Geit

21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (61)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (62)21 soorten geiten – Foto's en beschrijvingen van populaire geitenrassen | Voorbij de traktatie (63)

Het oudst bekende melkgeitenras dat in 1892 officieel werd erkend in Zwitserland. Deze middelgrote geit heeft variërende haarlengtes variërend van licht- tot donkerbruin en is voorzien van een Zwitsers merktekenpatroon. Toggenburg-geiten zijn heel vriendelijk en staan ​​bekend om hun rustige en zachte karakter. Hoewel ze gewoonlijk worden grootgebracht als melkgeiten, worden ze vanwege hun goede karakter ook als huisdier grootgebracht.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated: 29/08/2023

Views: 6271

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.