15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (2023)

Toen ik een paar maanden geleden mijn reis naar Joshua Tree National Park aan het plannen was, maakte ik me zorgen over dieren in het wild, aangezien ik zou kamperen in het wild. Na wat onderzoek te hebben gedaan, met parkwachters te hebben gesproken en naar het park zelf te zijn gegaan, kan ik delen wat ik heb gevonden.

CVeel voorkomende dieren in het Joshua Tree National Park zijn onder meer kangoeroeratten, coyotes, jackrabbits, grondeekhoorns, woestijndikhoornschapen, bobcats en woestijnschildpadden. Hoewel de volgende gevaarlijke soorten niet zo vaak voorkomen, zijn er bergleeuwen, tarantula's, ratelslangen en uiterst zeldzame zwarte beren.

Laten we nu eens kijken naar de 15 meest voorkomende dieren in het park, leren wanneer ze het meest actief zijn en meer.

1. Grondeekhoorns

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (1)

Grondeekhoorns zijn kleine, gravende knaagdierenoverdag het meest actief. Ze zijn goed aangepast aan het leven in de woestijn en kunnen lange tijd zonder water overleven door vocht te halen uit de planten die ze eten.

Het zijn sociale dieren en leven vaak in grote groepen die kolonies worden genoemd. Ze staan ​​ook bekend om hun indrukwekkende graafvermogen, waarbij sommige individuen holen kunnen graven die enkele meters diep zijn.

Bezoekers van het park moeten ervoor zorgen dat ze deze dieren niet voeren of benaderen, omdat ze hierdoor gewend kunnen raken aan mensen.

Grondeekhoorns hebben weinig natuurlijke vijanden in het park, maar worden soms belaagd door grotere roofdieren zoals coyotes en roofvogels. De populatie grondeekhoorns in Joshua Tree National Park is momenteel stabiel en wordt niet beschouwd als een soort die instandhoudingsproblemen heeft.

2. Ratelslangen

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (2)

Ratelslangen zijn giftige slangen die overal in het park voorkomen. Zij zijnoverdag het meest actiefen kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van de kenmerkende ratel op hun staart, die ze gebruiken als waarschuwing voor potentiële roofdieren.

Terwijl ratelslangen giftig zijn en hun beten gevaarlijk kunnen zijn, zijn ze dat ookniet typisch agressiefrichting mensen en zullen meestal alleen bijten als ze zich bedreigd of in het nauw gedreven voelen. Bezoekers van het park moeten ervoor zorgen om contact met deze slangen te vermijden en uit te kijken waar ze stappen, aangezien ratelslangen kunnen opgaan in hun omgeving.

Een andere manier om een ​​mogelijke slangenbeet te voorkomen, is door een lange broek en laarzen te dragen. Als u bent gebeten, zoek dan onmiddellijk medische hulp, want een ratelslangbeet kan dodelijk zijn.

3. Kangoeroe-ratten

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (3)

Kangoeroe-ratten zijn nachtdieren die dat wel zijn's nachts het meest actief. Ze zijn genoemd naar hun kenmerkende huppelende gang, die vergelijkbaar is met die van een kangoeroe. Deze ratten zijn goed aangepast aan het leven in de woestijn en kunnen lange tijd zonder water overleven door vocht te halen uit de zaden die ze eten.

Ze hebben grote wangzakken waarin ze zaden bewaren, die ze later kunnen opeten. Het zijn ook zeer snelle hardlopers en kunnen in een enkele sprong tot 1,80 meter springen, wat hen helpt roofdieren zoals slangen en uilen te ontwijken.

Hoewel kangoeroe-ratten doorgaans niet gevaarlijk zijn voor mensen, kunnen ze ziekten zoals het hantavirus bij zich dragen en moeten ze met de nodige voorzichtigheid worden benaderd. Hun dieet bestaat voornamelijk uit zaden en ander plantaardig materiaal, en ze zijn een belangrijke voedselbron voor veel roofdieren in het park, waaronder slangen en roofvogels.

4. Jackrabbits met zwarte staart

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (4)

De Prairiehaas met zwarte staart komt veel voor in Joshua Tree National Park en kan vaak door het woestijnlandschap worden gezien op zoek naar voedsel. Deze konijnen zijnvooral 's nachts actief, hoewel ze soms ook in de vroege ochtend en late namiddag te zien zijn.

Prairiehazen met zwarte staart zijn goed aangepast aan het leven in de woestijn en kunnen het grootste deel van hun water halen uit de planten die ze eten. Het zijn ook zeer snelle hardlopers en kunnen snelheden tot 45 mijl per uur bereiken, wat hen helpt roofdieren zoals coyotes en haviken te ontwijken.

Hoewel jackrabbits met zwarte staart doorgaans niet gevaarlijk zijn voor mensen, kunnen ze ziekten zoals tularemie overbrengen en moeten ze met de nodige voorzichtigheid worden benaderd.

5. Bergleeuwen

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (5)

Bergleeuwen, ook wel bekend als poema's of poema's, zijn grote, solitaire kattenhet meest actief tijdens de schemering van zonsopgang en zonsondergang. Het zijn bekwame jagers en voeden zich voornamelijk met herten en andere grote zoogdieren.

Hoewel bergleeuwen doorgaans geen bedreiging vormen voor mensen, kunnen ze agressief worden als ze zich bedreigd voelen of als ze gewend raken aan mensen. Bezoekers van het park moeten ervoor zorgen dat ze niet alleen gaan wandelen en moeten letten op tekenen van activiteit van bergleeuwen, zoals sporen of uitwerpselen.

Als je in contact komt met een bergleeuw, blijf dan staan ​​en loop langzaam achteruit.

6. Coyotes

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (6)

Coyotes zijn aanpasbare dieren die dat wel zijnzowel overdag als 's nachts actief. Het zijn opportunistische eters en hebben een gevarieerd dieet met kleine zoogdieren, vogels en zelfs aas. In het park zijn vaak coyotes te zien die naar voedsel zoeken in de buurt van campings of andere gebieden waar mensen aanwezig zijn.

Coyotes zijn zeer vocale dieren en gebruiken een scala aan gehuil, gejank en geblaf om met elkaar te communiceren. Ze zijn ook uitstekende hardlopers en kunnen snelheden tot 40 mijl per uur bereiken.

Terwijl coyotes dat zijnover het algemeen niet gevaarlijkvoor mensen kunnen ze gewend raken aan mensen als ze worden gevoed of toegang krijgen tot menselijk voedsel. Dit kan leiden tot agressief gedrag, dus bezoekers van het park wordt geadviseerd geen coyotes te voeren of voedsel in de open lucht achter te laten.

Als je wordt benaderd door een coyote, moet je schreeuwen, met je armen zwaaien en/of iets naar de coyote gooien (niet wegrennen).

Stedelijk Coyote-onderzoeksproject

7. Tarantula's

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (7)

Tarantula's zijn grote, harige spinnen's nachts het meest actief. Het zijn nachtelijke jagers en voeden zich voornamelijk met insecten en andere kleine dieren.

Zij zijn ookrelatief onschadelijkvoor mensen, en hun gif is doorgaans niet sterk genoeg om ernstige schade aan te richten.

Hoewel tarantula's doorgaans niet gevaarlijk zijn voor mensen, kunnen ze agressief worden als ze zich bedreigd of in het nauw gedreven voelen. Bezoekers van het park moeten ervoor zorgen dat ze deze spinnen niet storen of hanteren, omdat ze kunnen bijten als ze worden geprovoceerd.

8. Woestijn dikhoornschapen

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (8)

Woestijndikhoornschapen zijn een van de meest iconische dieren in het Joshua Tree National Park en komen regelmatig voor bij bezoekers van het gebied. Hoewel hun populatieaantallen in het verleden zijn beïnvloed door verlies van leefgebied en jacht, leven er momenteel naar schatting ongeveer 5.000-6.000 individuen in het wild.

Dikhoornschapen zijn het meestactief in de vroege ochtend en late namiddagwanneer de temperaturen koeler zijn. Ze zijn goed aangepast aan het leven in de woestijn en kunnen lange tijd zonder water, waarbij ze het grootste deel van hun vocht halen uit de planten die ze eten. Deze dieren zijn sociale wezens en zijn vaak te zien in kleine groepen of kuddes, grazend op woestijnstruiken en -planten.

Hoewel dikhoornschapen doorgaans niet agressief zijn tegenover mensen, moeten ze toch met de nodige voorzichtigheid worden benaderd, omdat ze gevaarlijk kunnen zijn als ze zich bedreigd voelen.

Roofdieren van dikhoornschapen zijn onder meer bergleeuwen en coyotes, terwijl hun dieet bestaat uit een verscheidenheid aan woestijnplanten zoals woestijnhulst, yucca en agave.

Hoewel dikhoornschapen momenteel door de IUCN als een soort van "minste zorg" worden beschouwd, hebben ze in het verleden te maken gehad met een aanzienlijke afname van de populatie en zijn ze nog steeds kwetsbaar voor verlies en versnippering van leefgebieden.

9. Bobkatten

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (9)

Bobcats zijn solitaire en ongrijpbare dierenhet meest actief tijdens de schemering van zonsopgang en zonsondergang. Het zijn bekwame jagers en voeden zich voornamelijk met kleine zoogdieren zoals konijnen en knaagdieren, maar ook met vogels, reptielen en soms herten.

Het zijn uitstekende klimmers en kunnen gemakkelijk bomen en kliffen beklimmen om prooien te achtervolgen. Ze staan ​​ook bekend om hun kenmerkende korte, stompe staarten en getufte oren.

Hoewel bobcats over het algemeen geen bedreiging vormen voor mensen, kunnen ze agressief worden als ze zich bedreigd of in het nauw gedreven voelen. Bezoekers van het park wordt geadviseerd om deze dieren voldoende ruimte te geven en niet te benaderen.

10. Zwarte weduwe-spinnen

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (10)

Black Widow-spinnen zijn giftige spinnen die overal in het park voorkomen. Zij zijn's nachts het meest actiefen zijn te herkennen aan hun kenmerkende zwarte kleur en rode zandlopervormige markering op hun buik.

Hoewel zwarte weduwespinnen giftig zijn en hun beten gevaarlijk kunnen zijn, zijn ze niet typisch agressief tegenover mensen en zullen ze meestal alleen bijten als ze zich bedreigd of in het nauw gedreven voelen. Hoewel zeldzaam, moeten bezoekers van het park ervoor zorgen dat ze contact met deze spinnen vermijden en hun web niet verstoren.

Black Widow-spinnen hebben weinig natuurlijke vijanden in het park, maar worden soms belaagd door vogels en andere dieren.

11. Woestijnschildpadden

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (11)

Woestijnschildpadden zijn langzaam bewegende reptielenoverdag het meest actief. Ze zijn goed aangepast aan het leven in de woestijn en kunnen lange tijd zonder water door het in hun blazen op te slaan.

Woestijnschildpadden kunnen meer dan 50 jaar in het wild leven, en zelfs nog langer in gevangenschap. Ze zijn ook een belangrijke soort in het park en worden beschouwd als een "hoeksteen" soort, omdat ze helpen het woestijnecosysteem in stand te houden door zaden te verspreiden en holen te creëren die andere dieren kunnen gebruiken als schuilplaats.

Ze worden beschermd door de wet enmag niet gestoord wordenof uit het wild gehaald. Bezoekers van het park moeten ervoor zorgen dat ze niet over schildpaddenholen rijden of ze verstoren, omdat dit deze dieren kan schaden of doden.

Woestijnschildpadden hebben weinig natuurlijke vijanden in het park, maar worden soms belaagd door coyotes, raven en andere dieren.

De populatie woestijnschildpadden in Joshua Tree National Park neemt momenteel af en ze worden beschouwd als een bedreigde diersoort onder de Endangered Species Act. Bezoekers van het park kunnen helpen deze dieren te beschermen door de parkregels te volgen en hun leefgebied niet te verstoren.

12. Woestijnkitvossen

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (12)

Woestijnkitvossen zijn kleine, behendige hondachtigenhet meest actief tijdens de schemering van zonsopgang en zonsondergang. Ze zijn goed aangepast aan het leven in de woestijn en kunnen lange tijd zonder water overleven door vocht uit hun voedsel te halen.

Ze hebben grote oren die hen helpen om warmte af te voeren in het hete woestijnklimaat. Ze staan ​​​​ook bekend om hun kenmerkende borstelige staarten.

Terwijl woestijnkitvossen dat wel zijnniet typisch gevaarlijkvoor mensen worden ze beschermd door de wet en mogen ze niet worden gestoord of uit het wild worden gehaald. Bezoekers van het park moeten ervoor zorgen dat ze geen voedsel of afval in de open lucht achterlaten, omdat dit deze dieren kan aantrekken en ervoor kan zorgen dat ze gewend raken aan mensen.

Woestijnkitvossen hebben weinig natuurlijke vijanden in het park, maar worden soms belaagd door grotere roofdieren zoals coyotes en bergleeuwen.

13. Roadrunners

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (13)

Roadrunners zijn op de grond levende vogelsoverdag het meest actief. Ze staan ​​bekend om hun kenmerkende uiterlijk, met lange benen en een kuif van veren op hun hoofd.

Deze vogels zijn zeer snelle hardlopers en kunnen snelheden tot 20 mijl per uur bereiken. Het zijn ook opportunistische eters en hebben een gevarieerd dieet met insecten, kleine zoogdieren en zelfs andere vogels.

Bezoekers van het park moeten ervoor zorgen dat ze deze vogels niet voeren of naderen, omdat dit het natuurlijke gedrag kan verstoren.

14. Kwartel

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (14)

Kwartels zijn kleine, op de grond levende vogels die overdag het meest actief zijn. Ze staan ​​bekend om hun kenmerkende pluim van veren op hun hoofd, die afhankelijk van hun stemming omhoog of omlaag kan worden gebracht.

Kwartels zijn sociale vogels en reizen vaak in groepen die coveys worden genoemd. Ze zijn ook alleseters en hebben een gevarieerd dieet met zaden, insecten en andere kleine dieren.

Vermijd het naderen of storen van deze vogels, omdat hun natuurlijke gedrag kan worden verstoord.

Kwartels hebben weinig natuurlijke vijanden in het park, maar worden soms belaagd door grotere roofvogels zoals haviken en adelaars. De kwartelpopulatie in Joshua Tree National Park is momenteel stabiel en wordt niet beschouwd als een soort die instandhoudingsproblemen heeft.

15. Steenarenden

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (15)

Steenarenden zijn grote roofvogelsoverdag het meest actief. Het zijn bekwame jagers en voeden zich voornamelijk met kleine zoogdieren zoals konijnen en knaagdieren, maar ook met vogels en reptielen.

Deze adelaars zijn krachtige vliegers en kunnen snelheden tot 200 mijl per uur bereiken wanneer ze duiken om prooien te vangen. Ze staan ​​ook bekend om hun indrukwekkende spanwijdte, die wel 7 voet kan bereiken.

Terwijl steenarenden dat zijnniet typisch gevaarlijkvoor mensen worden ze beschermd door de wet en mogen ze niet worden gestoord of uit het wild worden gehaald. Bezoekers van het park moeten ervoor zorgen dat ze deze vogels niet naderen of storen, omdat dit hun natuurlijke gedrag kan verstoren.

Steenarenden hebben weinig natuurlijke vijanden in het park, maar worden soms belaagd door grotere roofvogels zoals adelaars of uilen.

ZijnErBereninJoshuaTree?

15 gewone dieren in Joshua Tree (en welke zijn gevaarlijk?) (16)

De Californische zwarte beer is eenzeer ongewoonzicht in Joshua Tree. Ze worden geclassificeerd als een occasionele migrant op deNPSwebsite, wat betekent dat ze niet in het park wonen, maar in bepaalde tijden van het jaar aan de rand van het park kunnen worden gezien.

Het park ligt in de Mojave-woestijn, wat geen geschikt leefgebied is voor beren. Het klimaat in de Mojave is heet en droog, en er zijn weinig bronnen van water en voedsel die een berenpopulatie in stand kunnen houden.

Hoewel zwarte beren veel voorkomen in veel andere delen van Californië, worden ze niet vaak gevonden in de Mojave-woestijn.

Over het algemeen zou ik me geen zorgen maken over het tegenkomen van een beer terwijl ik bij Joshua Tree ben. Hoewel, het is altijd belangrijk om je bewust te zijn van je omgeving in het geval van een dier dat een bedreiging kan vormen.

Veiligheidstips

Als je een reis naar Joshua Tree plant, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om jezelf (en je eten) te beschermen tegen dieren in het wild.

Joshua Tree is een nationaal park in de woestijn, met slangen en spinnen op de grond, zou ik aanraden om te dragengesloten schoenen en een lange broek.

Een EHBO-kindis ook altijd cruciaal bij het kamperen of een bezoek aan een nationaal park.

Deze is optioneel, omdat het uiterst zeldzaam is om een ​​beer tegen te komen, maar je kunt ook wat berenspray meenemen.

Hier volgen enkele tips om u te helpen uw voedsel en benodigdheden op de juiste manier in te pakken:

  1. Bewaar uw voedsel in luchtdichte containers: Dieren hebben een scherp reukvermogen en kunnen voedsel gemakkelijk detecteren. Zorg ervoor dat u uw eten in luchtdichte verpakkingen verpakt om te voorkomen dat dieren het ruiken.
  2. Gebruik koelers: koelers zijn een geweldige manier om je eten en drinken koud te houden tijdens het kamperen. Zorg ervoor dat u uw koelbox altijd gesloten houdt om te voorkomen dat dieren er toegang toe hebben.
  3. Bewaar geen voedsel in uw tent: bewaar geen voedsel in uw tent, omdat dieren door de geur kunnen worden aangetrokken en proberen binnen te komen.
  4. Hang je eten op: Als je aan het backpacken bent, kun je je eten het beste in een boom hangen of een berenbus gebruiken om het buiten het bereik van dieren te houden.
  5. Gebruik metalen bakjes: Het gebruik van metalen bakjes kan dieren helpen afschrikken, omdat ze minder snel bij je eten kunnen dan plastic of stoffen bakjes.
  6. Laat geen eten onbeheerd achter: Houd uw eten en voorraden altijd in de gaten en laat ze niet onbeheerd achter.

bronnen:

https://www.nps.gov/jotr/learn/nature/animals.htm

https://www.nps.gov/orpi/learn/nature/kangaroo-rat.htm

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated: 11/11/2023

Views: 5755

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.